Harri oli palaamassa kotiin upouudella autollaan, kun vastaantulijoiden kaistalla seilannut ajoi kohti

Törmäilijä oli iäkäs mies.

27.1. 17:49

Iäkäs mies ajoi keskiviikkoiltapäivänä vastaantulijoiden kaistalla Kauhajoella. Hän aiheutti monta vaaratilannetta törmäten lopulta yhteen vastaantulijoista.

Poliisi yritti pysäyttää vastaantulevien kaistalla ajanutta henkilöautoilijaa. Autoilija ei meinannut pysähtyä ja tilanteesta aiheutui kolhuja poliisiautoon.

Yksi vastaantulijoista oli salolainen Harri Vaimala, joka oli vaimonsa kanssa palaamassa autokaupoilta Kurikasta uudella autollaan, kun auto ajoi kohti heidän kaistallaan.

– Meillä oli kanssa hiuskarvan varassa, ettei saatu sitä päällemme. Mutta onneksi on palomiestausta, niin osasi ennakoida, kun näki sen hässäkän, mikä sieltä oli tulossa, hän kuvailee keskiviikoista tilannetta.

Vaimala näki heitä aiemmin ajaneen auton väistävän lyhtypylväiden välistä ojaan ja siitä kevyenliikenteenväylälle. Hän itse ajoi reunaan, jolloin törmäilevä auto ohitti heidät Vaimalan arvion mukaan noin puolen metrin päästä.

– Kun näin sen kaverin siinä kohdalla, olisi kyllä pitänyt väistää sinne ojaan, muttei uudella autolla oikein raaskinut, hän sanoo.

Lue lisää: Iäkäs kuljettaja seilaili ja törmäili autoihin vastaan­tulevien kaistalla Kauha­joella

Tilanne päättyi lopulta ilman henkilövahinkoja, kun vaarallisesti ajanut vanhus törmäsi yhteen vastaantulevista autoista, minkä myötä tämä ajautui kohti tien pientaretta. Törmäyksen jälkeen poliisi päätti kiilata tieltä ajautuneen auton syvemmälle pientareeseen.

Poliisi perusteli kiilausta sillä, että toimenpiteellä vaarallinen ajaminen saatiin loppumaan ja auto pysähtymään.

Harri Vaimala kuvailee operaation kestäneen verrattain pitkään ja poliisiauton antaneen useita ”pusuja” törmäilleelle autolle. Hän kuitenkin ihmettelee poliisin ratkaisua kiilata auto juuri vastaantulevien puoleiseen ojaan.

Vastaantulevien kaistalla seilannut henkilöauton kuljettaja oli iäkäs mies, joka ei ollut päihteiden vaikutuksen alaisena.

Osallisena olleet autot kärsivät peltivaurioita. Pohjanmaan poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?