Nainen pahoinpiteli 14-vuotiasta koiraansa Espoossa

Nainen löi koiraa remmillä ja potki tätä.

25.1. 11:49

14-vuotiaalle koiralleen julmasti kipua ja tuskaa aiheuttanut nainen sai eläinsuojelurikoksesta 40 päiväsakkoa. Se teki hänen tuloillaan 1 040 euroa. Naisen vaatimuksesta huolimatta tuomio ei muuttunut Helsingin hovioikeudessa.

Tuomioon johtaneet teot tapahtuivat Espoossa marraskuun 2020 ja tammikuun 2021 välisenä aikana.

Noihin aikoihin nainen vei nivelrikoista kärsinyttä koiraansa aktiivisesti fysikaaliseen hoitoon. Fysiatri oli sanonut naiselle, että koira ei eläisi pitkään ja että sen lopettamista pitäisi miettiä, mutta nainen ei pystynyt luopumaan rakkaasta lemmikistään.

Niinpä nainen raahasi huonosti liikkunutta koiraansa useasti remmistä perässään, ja aiheutti tälle tarpeetonta kipua.

Ainakin kertaalleen nainen myös löi koiraansa remmillä selkään, nosti tätä hihnasta ilmaan sekä potki takapäähän, jotta koira liikkuisi. Koirapuiston lähettyvillä olleet naiset havaitsivat naisen käytöksen, ja lähtivät tämän perään. Silminnäkijät vaativat naista lopettamaan koiran pahoinpitelyn, mutta koiranomistaja otti koiran syliinsä ja meni kotiinsa.

Naiset selvittivät asunnon, johon koiranomistaja meni, ja hälyttivät poliisit paikalle. Muutamia päiviä myöhemmin eläinlääkäri totesi, että uroskoira käveli todella huonosti. Sen jokainen askel teki kipeää ja aiheutti tuskaa. Eläin määrättiin lopetettavaksi.

Sakkorangaistuksen lisäksi oikeus määräsi naisen neljäksi vuodeksi eläintenpitokieltoon. Eläintenpitokielto koskee ainoastaan koiria.

Helsingin hovioikeuden keskiviikkona antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?