Näin Niinistön ja Zelenskyin tapaamiseen reagoitiin Suomessa ja maailmalla – ”Kaksi päällikköä”

Presidentti Sauli Niinistö keskusteli Ukrainassa presidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa muun muassa länsimaisesta aseavusta.

24.1. 18:44

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö yllätti tiistaina maailman vierailemalla Ukrainassa. Hän tapasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin pääkaupungissa Kiovassa.

Presidentit keskustelivat muun muassa Venäjän käynnistämässä hyökkäyssodasta, Suomen poliittisesta ja materiaalisesta tuesta Ukrainalle sekä Ukrainan pyrkimyksistä rauhan aikaansaamiseksi.

Niinistön Ukrainan-vierailu on kerännyt kiitosta sosiaalisessa mediassa. Monen kommentoijan mielestä se lähettää tärkeän viestin tuen antamisesta Ukrainalle.

– Olen ylpeä meidän presidentistä!

– Hienoa Presidentti Niinistö.

– Kaksi päällikköä, kuului kommentti, joka viittasi kummankin maan presidentteihin.

– Hienoa, että kävit paikan päällä.

Sosiaalisen median lisäksi Niinistön vierailu huomattiin ukrainalaisessa ja kansainvälisessä mediassa. Kyiv Independent -lehti kertoo, että presidentit tapasivat ja keskustelivat muun muassa länsimaiden aikeista toimittaa taistelupanssarivaunuja Ukrainaan.

Brittilehti Guardian kertoo Ukrainan sodan seurannassaan, että Zelenskyi kertoi tapaamisesta Telegram-viestintäsovelluksessa.

– Kävimme hedelmällisen, yksityiskohtaisen ja lupaavan keskustelun presidentti Sauli Niinistön kanssa, Zelenskyi kirjoitti Guardianin mukaan.

Ukrainalainen Ukrinform kertoo niin ikään tapaamisesta ja sen sisällöstä. Lehti kertoo, että Niinistön sanoneen, että Suomi olisi mukana luomassa yhtenäistä liittoumaa, joka antaisi taistelupanssarivaunuja Ukrainaan.

– ”Yksi tankki sieltä, toinen täältä” ei ole riittävästi, Niinistö sanoi lehden mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?