Mies tapasi naisen kylpylässä – ilmestyi kuukausia myöhemmin perheen eteiseen

Nainen ei ollut pitänyt mitään yhteyttä mieheen tai antanut hänelle itse yhteystietojaan.

23.1. 6:45 | Päivitetty 23.1. 9:49

Eteläsavolainen mies ilmaantui kylpylässä tapaamansa perheellisen naisen kotiin täysin yllättäen. Mies perusteli visiittiään kontaktin haluamisella.

Kielloista huolimatta talolle toisenkin kerran tullut mies on tuomittu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa kotirauhan rikkomisesta 1 000 euron sakkoihin ja yhteensä 4 793 euron korvauksiin naiselle, tämän puolisolle ja pariskunnan lapselle.

42-vuotias eteläsavolainen mies oli tutustunut kesällä 2020 perheelliseen naiseen kylpylässä.

Miehen mukaan he olivat ystävystyneet, olleet paljon yhdessä sekä keskustelleet syvällisistä asioista.

Nainen oli jäänyt miehen ajatuksiin, ja hän oli kirjoittanut naiselle kirjeitä saamatta niihin vastausta.

Mies kertoi saaneensa rohkaisua naisen äidiltä, joka oli miehen mukaan kannustanut ottamaan yhteyttä tyttäreensä evästyksin: ”kyllä hän kahvit keittää”.

Mies päätti lopulta lähteä tapaamaan naista noin 100 kilometrin päähän kotipaikkakunnaltaan.

Viime maaliskuun 15. päivä mies ilmaantui naisen kotiin. Nainen kuvaili myöhemmin käräjäoikeudessa, kuinka hän kuuli ensimmäiseksi lattialautojen narinan. Sitten nainen huomasi yllätyksekseen kylpylätutun seisovan eteisessä.

Nainen ei ollut pitänyt mitään yhteyttä mieheen, antanut hänelle itse yhteystietojaan tai vastannut miehen lähettämiin kirjeisiin.

Nainen poistui alle kouluikäisen lapsensa kanssa paikalta ja jätti miehensä selvittämään asiaa kutsumattoman vieraan kanssa.

Vieras ei noudattanut heti poistumiskehotuksia, vaan tivasi, miksi nainen ei ollut vastannut hänen kirjeisiinsä. Lopulta mies häipyi.

Hän lähetti vielä saman päivänä naiselle sähköpostiviestin, jossa pyysi vierailuaan anteeksi. Pari viikkoa myöhemmin nainen sai kylpylätutulta kirjeen, jossa tämä lupasi palata naisen kotiin, mikäli tämä ei vastaa hänen kirjeisiinsä.

Näin myös tapahtui. Eteläsavolainen mies ilmestyi 26. huhtikuuta naisen pihapiirin.

Apulaissyyttäjä Riku-Olli Paukkeri vaati miehelle rangaistusta kotirauhan rikkomisesta.

Mies myönsi erittäin lievän kotirauhan rikkomisen 26. huhtikuuta tapahtuneen visiitin osalta. Maaliskuun käyntiä hän ei pitänyt oikeudettomana, koska vakuutti toimineensa vilpittömässä mielessä. Miehelle ei ollut kertomansa mukaan pienintäkään syytä olettaa, että hänet koettaisiin ei-toivotuksi henkilöksi.

Miehen mukaan maaseudulla ei ole harvinaista, että mennään eteiseen huhuilemaan. Mies muistutti myös naisen kodin ovella olleesta tervetuloa-kyltistä. Pahoittelevan tekstiviestin mies sanoi lähettäneensä tunnekuohun vallassa.

Paluutaan naisen talolle mies perusteli epätietoisuudella tämän ”todellisesta” tahtotilasta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 42-vuotiaan miehen 15.3–26.4 tehdystä kotirauhan rikkomisesta 40 päiväsakkoon, mikä teki miehen tuloilla tasan 1 000 euroa.

Oikeus velvoitti tuomitun korvamaan naiselle kotirauhan rikkomisesta aiheutuneesta henkisestä kärsimyksestä 600 euroa sekä naisen miehelle ja pariskunnan lapselle samalla perusteella 400 euroa kummallekin.

Lisäksi eteläsavolaisen miehen on maksettava pariskunnan 3 392 euron oikeuskulut.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?