Isossa Omenassa kuolleen naisen veli: Pari päivää aiemmin oli selkkaus kauppa­keskuksessa

Veli uskoo, että sisko joutui vartijoiden silmätikuksi.

Kauppakeskukseen on tuotu paljon kukkia ja kynttilöitä.

18.1. 12:47

Kauppakeskus Isossa Omenassa Espoossa kuolleen naisen veli uskoo, että nainen joutui vartijoiden silmätikuksi ennen kohtalokasta lauantaita.

Nainen oli soittanut pari päivää ennen kuolemaansa sukulaiselle ja kertonut, miten Isossa Omenassa oli ”joku tyyppi varastanut yhdestä kaupasta” ja nainen oli liitetty tapaukseen.

– Sisko ei liittynyt varkauteen mitenkään, mutta hän liikkui kauppakeskuksessa kyseisen tyypin kanssa. Poliisi oli kuulemma vienyt hänet autolla joko lähimmälle metroasemalle tai kotiin, veli kertoo.

35-vuotias nainen menehtyi pari päivää välikohtauksen jälkeen. Hän kuoli lauantaina 7. tammikuuta sen jälkeen, kun vartijat olivat kohdistaneet häneen voimakeinoja. Naisen kuolinsyy ei ole tiedossa, mutta poliisi on vahvistanut, ettei hän kuollut tukehtumalla.

Asiakkaan ilmoituksen seurauksena kauppakeskuksen vartijat alkoivat poistaa naista kauppakeskuksesta.

Kauppakeskuksessa kuvattujen videoiden perusteella kaksi vartijaa talutti naista ensin kummaltakin puolelta pitkin käytävää, jonka jälkeen he painoivat naisen lattialle. Heidän avukseen tuli kaksi muuta vartijaa.

Veli kertoo IS:lle, että hänen siskonsa vietti paljon aikaa kauppakeskuksissa. Kauppakeskuksissa kiertely oli yksi naisen harrastuksista.

– Hän tykkäsi ihmisistä ja shoppailusta. Tähän tapaukseen ei kylläkään shoppailu liity mitenkään, hänet on mukiloitu käytävällä, veli sanoo.

Nainen oli harras uskovainen. Hän kävi ahkerasti Espoon helluntaiseurakunnan tilaisuuksissa.

Sosiaalisessa mediassa on arveltu, että nainen liikkui kauppakeskuksissa evankelistan tehtävissä jakamassa lehtisiä.

– Hän ei ollut evankelista millään tavalla, vaikka hän kyllä pyöri niissä piireissä.

Veljen mukaan hänen siskonsa oli luonteeltaan sosiaalinen, avoin ja hyväuskoinen. Hän lainasi rahaa helposti pyytäjille ja sai aina tapella lainaajan kanssa, saako rahoja takaisin.

Pari päivää ennen kuolemaansa nainen kertoi veljelle, että joku oli hänelle velkaa 35 euroa eikä suostunut maksamaan.

Veli miettii, olisiko tämä rahanlainaaja se henkilö, jonka kanssa hänen siskonsa liikkui kauppakeskuksessa lauantaina. Hänen siskonsa oli ehkä yrittänyt saada rahojaan takaisin.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyrki Kallio kertoi aiemmin IS:lle, että ennen vartijoiden kiinniottoa naisella oli jonkinlainen konflikti kauppakeskuksessa olevan miesasiakkaan kanssa.

Naisen veljeä haastatteli aiheesta aiemmin Yle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?