Kaius Niemelle syyte törkeästä rattijuopumuksesta

Rikosepäily ilmeni 18. marraskuuta, kun Niemi oli ajamassa autoa Sanomatalon parkkihallissa, joka sijaitsee Helsingin keskustassa.

Kaius Niemi ilmoitti pian rikosepäilyn jälkeen, ettei hän katso voivansa jatkaa tehtävässään Helsingin Sanomissa.

20.12.2022 14:36

Helsingin SanomIEN entistä vastaavaa päätoimittajaa Kaius Niemeä vastaan on nostettu syyte törkeästä rattijuopumuksesta.

Asia on tullut tiistaina vireille Helsingin käräjäoikeuteen. Käräjäoikeuden tietojen perusteella Niemeä ei syytetä törkeän rattijuopumuksen lisäksi muista rikoksista. Epäilty tekoaika on 18. marraskuuta tänä vuonna.

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Niemen asianajaja Kai Kotiranta kertoo, että Niemi on äärimmäisen pahoillaan tapahtuneesta ja katuu tekoaan. Hän kiistää syyllistyneensä törkeään rattijuopumukseen, mutta myöntää syyllistyneensä perusmuotoiseen rattijuopumukseen.

Niemi kiistää törkeän tekomuodon, koska hänen nähdäkseen tilanteessa ei ole aiheutunut törkeän rattijuopumuksen tunnusmerkistön tarkoittamaa vaaratilannetta.

– Tämä vaaraelementti puuttuu, joten siksi hän kiistää, Kotiranta sanoo.

Asianajajan mukaan tapahtumien kulku on muutoin riidaton. Rikosepäily ilmeni, kun Niemi oli ajamassa autoa Sanomatalon parkkihallissa Helsingin keskustassa aamuiseen aikaan perjantaina 18. marraskuuta.

Hän on kertonut aikoneensa siirtää autonsa parkkihallista kadunvarsiparkkiin. Tässä vaiheessa valvomohenkilökunta oli sulkenut parkkihallin portin, jolloin Niemi oli pyrkinyt peruuttamaan autonsa takaisin ruutuun.

Poliisit saapuivat paikalle kello 7.40. Kotiranta ei tässä vaiheessa kommentoi, millaiset lukemat Niemi puhalsi.

Vielä ei ole tiedossa, koska syytettä törkeästä rattijuopumuksesta tullaan käsittelemään Helsingin käräjäoikeudessa.

Lue lisää: Helsingin Sanomien pää­toimittajaa Kaius Niemeä epäillään törkeästä ratti­juopumuksesta – ”En näe mahdollisuutta jatkaa tehtävässäni”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?