Lapsiperheen koti tuhoutui tulipalossa Rantasalmella – traaginen onnettomuus veti kunnantalon hiljaiseksi

160-neliöinen omakotitalo oli ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos pääsi paikalle varhain tiistaiaamuna.

Kunta koordinoi apua perheelle, joka menetti kotinsa tiistaiaamuna.

20.12.2022 12:51 | Päivitetty 20.12.2022 14:34

160-neliöinen omakotitalo tuhoutui tulipalossa Rantasalmella tiistaiaamuna. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta puoli seitsemän aikaan.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palomestari Eerik Pudas kertoo, että talossa asunut perhe havahtui aamulla palovaroittimen ääneen. Perheen kaksi aikuista ja seitsemän lasta pelastautuivat talosta, eikä tulipalosta aiheutunut henkilövahinkoja.

– Kaikki pääsivät hyvissä ajoin ulos, sillä kukaan ei loukkaantunut tai ehtinyt hengittää savua, Pudas kertoo.

Perheellä oli pelastuslaitoksen mukaan myös koiria, mutta ne olivat ulkotarhassa palon syttyessä. Suomen punaisen ristin eli SPR:n Rantasalmen paikallisosaston mukaan kyseessä on kymmenhenkinen perhe, jonka jäsenistä yksi ei ollut kotona tulipalon aikana.

Rakennus oli täyden palon vaiheessa, kun pelastuslaitos pääsi paikalle. Palomestarin mukaan aktiivinen sammutustoiminta kesti kolme tuntia. Jälkisammutustyöt jatkuvat alkuiltaan saakka.

– Kohteessa oli yhteensä kuusi pelastuslaitoksen yksikköä Varkaudesta, Joroisista ja Rantasalmelta.

Pelastuslaitoksen tämän hetkisen arvion mukaan palo oli lähtenyt liikkeelle talon ulkoterassilta. Pelastuslaitos suorittaa keskiviikkona tarkemman palontutkinnan, jossa varsinainen syttymissyy pyritään selvittämään.

Palomestarin mukaan asuinrakennus tuhoutui asumiskelvottomaksi palossa.

Rantasalmen kunnanjohtajan Rainer Leskisen mukaan kunta koordinoi perheelle apua yhdessä sosiaalitoimen ja SPR:n Rantasalmen paikallisosaston kanssa.

Leskisen mukaan paikalliset, jotka haluavat olla perheelle avuksi, voivat olla yhteydessä SPR:n paikallisosastoon.

– Tämä on todella vakava onnettomuus, joka on vetänyt hiljaiseksi myös kunnantalolla. Äärettömän surullista ja traagista, että näin on käynyt, mutta kaikista tärkeintä on se, että henkilövahinkoja ei tapahtunut.

Artikkelia muokattu 20.12.2022 kello 13.50. Lisätty kunnanjohtajan kommentit. Korjattu myös, että kyseessä on kymmenhenkinen lapsiperhe, joista yhdeksän oli kotona tulipalon syttyessä. Jutussa puhuttiin aiemmin yhdeksänhenkisestä lapsiperheestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?