Ukrainan sodassa palaneita autoja Helsinkiin

Lux Helsinki -valotaidefestivaalilla esillä olevassa valotaideteoksessa ukrainalaisautoista kajastaa valoa ja nousee savua.

Maxim Velčovskýn The Physical Possibility of Death in the Mind of Someone Living -teos Prahan Signal-festivaalilla 2022.

20.12.2022 13:44

Helsingissä voi tammikuussa nähdä Ukrainan sodassa palaneita autoja. Autot ovat osa tshekkiläisen suunnittelijan Maxim Velčovskýn valotaideteosta Lux Helsinki -valofestivaalilla.

The Physical Possibility of Death in the Mind of Someone Living -teos rakentaa Ukrainan sodassa palaneiden, savuavien autojen kautta kuvaa sodankäynnin kauhuista, tiedotteessa kerrotaan. Teoksessa autoista kajastaa valoa ja niistä nousee savua.

– Teoksessa parasta on se, ettei se kommentoi mitään vaan tuo toisen todellisuuden tarkasteltavaksi. Kuinka haurasta elämä voi olla, kuinka arki voi muuttua hetkessä. Pysäyttävä ja ajatuksia herättävä teos, joka on todellisuutta vain reilun tuhannen kilometrin päässä, Lux Helsingin taiteellinen johtaja Juha Rouhikoski sanoo tiedotteessa.

Autoihin liittyy tarinoita Ukrainan kansalaisista, jotka ovat omaisuutensa lisäksi menettäneet rakkaitaan ja joutuneet pakenemaan kotimaastaan.

Lux Helsinki järjestetään 4.–8. tammikuuta. Teoskokonaisuuksia löytyy Helsingin keskustasta, Ruoholahdesta ja Suvilahdesta. Lisäksi valotaidetta on esillä Kanneltalossa, Malmitalossa, kulttuurikeskus Stoassa ja Vuotalossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?