Vaimonsa taposta epäilty lääkäri­mies vangittiin – käsittely pidettiin sairaalassa

Julkisista diaaritiedoista ilmenee, että poliisi uskoo henkirikoksen tapahtuneen viime viikon perjantaina.

Ullanlinnaan tuotiin viikonloppuna suuri määrä kynttilöitä ja kukkia.

20.12.2022 13:31

Ullanlinnassa vaimonsa taposta epäilty lääkärimies on vangittu tiistaina iltapäivällä todennäköisin syin epäiltynä kyseisestä rikoksesta. Käsittely pidettiin Auroran sairaalassa. Media sai kuulla käsittelyn lopputuloksen Helsingin käräjäoikeuteen järjestetyllä etäyhteydellä.

Julkisista diaaritiedoista ilmenee, että poliisi uskoo henkirikoksen tapahtuneen 16.12. eli viime viikon perjantaina.

Poliisi tiedotti viime lauantaina tutkivansa henkirikosta helsinkiläisellä arvoalueella Ullanlinnassa.

Henkirikoksen uhri on vuonna 1975 syntynyt nainen, joka oli ilmoitettu kadonneeksi perjantaina. Katoamisilmoituksessa poliisille kerrottiin, että nainen ei ollut palannut töistä kotiin, mutta myöhemmin poliisille ilmeni, ettei nainen ollut edes mennyt töihin perjantaina.

Katoamisilmoituksen jälkeen poliisi oli myöhään perjantai-iltana käynyt pariskunnan asunnossa ja tavannut naisen aviomiehen, mutta asunnossa ei tuolloin havaittu mitään sellaista, joka olisi johtanut toimenpiteisiin.

Poliisin käsitys on, että henkirikos tapahtui epäillyn ja uhrin asunnossa.

Poliisi ei toistaiseksi tiedä varmasti, oliko uhri jo kuollut poliisin käydessä asunnossa ja jos oli, missä ruumis oli tuolloin.

Lue lisää: Poliisi kävi vaimonsa surmasta epäillyn psykiatri­miehen kotona, kun uhri oli jo kadonnut

Poliisi otti epäillyn kiinni vasta seuraavana aamuna, kun naisen katoamisesta tietoinen naapuri havahtui aviomiehen erikoiseen toimintaan ja soitti poliisille.

Kun poliisi tuli paikalle, taposta epäilty mies oli siirtämässä vaimonsa ruumista autoon. Rikosta tutkitaan tällä hetkellä tappona.

Mies on viimeisimpänä työskennellyt suuressa terveyspalveluja tuottavassa yrityksessä ja tehnyt töitä myös oman yrityksensä kautta.

Mies on myös lääketieteen tohtori ja tutkinut väkivaltarikollisuutta. Hän ilmoittaa työpaikkansa nettisivuilla olevansa muun muassa oikeuspsykiatrian asiantuntija.

Epäilty ja uhri olivat olleet naimisissa noin puolitoista vuotta.

Uutista korjattu kello 13.44. Uutisessa luki aikaisemmin, että vangitseminen olisi maanantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?