Pitäisikö Jenni Haukiota puhutella jatkossa tohtorina? Näin presidentin kanslia kommentoi

Moni saattaa nyt miettiä, miten tohtoriksi väitellyttä rouva Haukiota on kohteliasta puhutella jatkossa virallisessa yhteydessä.

Jenni Haukio ennen väitöstilaisuuden alkua Helsingin yliopistolla.

7.12.2022 13:33

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puoliso rouva Jenni Haukio väitteli viime perjantaina valtiotieteen tohtoriksi Helsingin yliopistossa. Haukio tutki keskustan, kristillisdemokraattien, perussuomalaisten, vihreiden ja Sdp:n vaalikampanjointia eduskuntavaaleissa 2011 ja 2015, ja tutkimuksessa seurataan digitaalisen kampanjoinnin kehittymistä aina kesän 2021 kunnallisvaaleihin asti.

Haukion väitöskirjan nimi on Avoimen vuorovaikutteisuuden ideaalista sisäisen mobilisaation realiteettiin? – Puolueiden digitaalisen vaalikampanjoinnin strategiset ulottuvuudet ja dilemmat.

Aiemmin presidentti Tarja Halosen puoliso Pentti Arajärvi käytti virallisessa yhteydessä tohtorin titteliä saatuaan tohtorin paperit tammikuussa 2003. Tuota ennen hän oli esiintynyt julkisuudessa valiokuntaneuvoksena, mikä oli hänen tittelinsä työssään eduskunnassa.

Monet suomalaiset saattavatkin nyt miettiä, miten rouva Haukiota on kohteliasta puhutella jatkossa virallisessa yhteydessä.

IS kysyi Tasavallan presidentin kansliasta, miten rouva Jenni Haukiota puhutellaan, nyt kun hän on jo väitellyt tohtoriksi ja miten puhuttelu muuttuu, kun hän saa tohtorin arvon.

– Asiaan on palattava, kun puoliso Jenni Haukiolle on myönnetty tohtorin tutkintotodistus, kansliasta kerrotaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?