Poliisi pysäytti kuorma-auton hengen­vaarallisessa lastissa – kuljettajalta pysäyttävä selitys

Dennis Pastersteinin twiittaama kuva autoilijan selityksineen voi antaa tilanteesta jopa koomisen kuvan, mutta aiheen vakavuus on syytä muistaa.

Helsingin poliisilaitoksen liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein kertoo yleisesti tilanteen liikenteessä olevan hyvä.

Helsingin iltapäivän liikenteessä nähtiin vähintäänkin erikoinen ilmestys.

Helsingin poliisilaitoksen liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein jakoi Twitterissä kuvan kera raportin kentältä.

– 4 kuormalavaa joissa jokaisessa n. 900 kg kivilasti varmistamatta. Kuljettaja kertoman mukaan ei voinut sitoa, kun kivet eivät kestä ketjuja. Sakko ja kortti hyllylle, Pasterstein twiittasi.

IS tavoitti Pastersteinin asian tiimoilta.

– Huolestuttavaa. Pitää muistaa, että nämä ovat yksittäistapauksia, joista twiittaan eli vaikka tilanteet ovatkin välillä todella uskomattomia, ovat ne silti vain raportteja siitä, kuinka ei tule toimia.

– Tämän kautta voi ihmisille tulla harha, että Helsingin liikenne on täysi kaaos, mutta kyllä yleistilanne liikenteessä on hyvä.

Pastersteinin twiittaama kuva autoilijan selityksineen voi antaa tilanteesta jopa koomisen kuvan, mutta aiheen vakavuus on syytä muistaa.

– Ihan uskomatonhan tuo kyseinen tilanne oli.

– Yleensä kyllä ammattimiehet hoitavat hommansa moitteettomasti.

Asteikolla 1–10, kuinka väsynyt tuo kuljettajan selitys on, että noin 900 kilon kivilasti on varmistamatta, koska niitä ei voinut ketjujen vuoksi sitoa?

– En ehkä sitä lähde arvioimaan virkamiehenä, mutta ei se selitys mennyt läpi.

– Mutta kyllähän tuo olisi liinoilla pitänyt vetää kiinni.

Kyseisen ajoneuvon lavalla oli laidat vain lavan etuosassa.

– Ne suojaavat vain kahta kivikuormalavaa, mutta takaa laidat puuttuvat kokonaan, ja siellä on kuitenkin neljä lavaa ihan vapaasti.

Kuvassa lavalla on laidat vain etuosassa suojaten kahta lavaa. Sen sijaan neljä lavaa ovat sanalla sanoen melko vapaasti kyydissä.

Pasterstein toistelee useampaan otteeseen liikenneturvallisuuden olevan hyvä.

– Viime viikonloppu oli ”Black Weekend”, sillä kuusi ihmistä kuoli liikenteessä. Ikävästä viikonlopusta huolimatta nyt näyttää siltä, että pääsisimme vuodenvaihteeseen alle 200 liikennekuoleman.

– Toki 200 liikennekuolemassa on 200 liikaa.

Helsingin poliisilaitoksen liikennevalvontatoiminnon johtaja sanoo, että viimeisen 12 kuukauden aikana liikenteessä on kuollut 185 ihmistä.

– Sitä 200 kuoleman alittamista ollaan pidetty poliisissa sellaisena maagisena asiana.

– Toivottavasti toteutuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?