IS:n tiedot: Puotilan murha­epäillyllä ja uhrilla kytköksiä liivijengiin

IS:n tietojen mukaan tutkinta on siirtynyt Keskusrikospoliisille, koska tapaus kytkeytyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Murhasta epäilty vangittiin viikonloppuna.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Puotilan murhasta epäillyllä ja uhrilla on molemmilla kytköksiä lakkautettuun United Brotherhood -jengiin. Rikollisjärjestöksi luokiteltu UB lakkautettiin käräjäoikeuden päätöksellä helmikuussa 2021.

Epäilty murha tapahtui viime keskiviikkona Puotilan venesataman tuntumassa keskellä kirkasta päivää. Epäilty ampui poliisin mukaan kaksi laukausta uhrin keskivartaloon, ja uhri lyyhistyi kadulle.

Uhria yritettiin elvyttää tuloksetta. Poliisi saapui paikalle hyvin nopeasti ja otti epäillyn kiinni tekopaikan läheisyydestä. Tapauksella oli useita silminnäkijöitä.

IS:n tietojen mukaan tapaus siirtyi Keskusrikospoliisin tutkintaan juuri siitä syystä, että osallisilla on kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista on kommentoinut teon taustoja ainoastaan sanomalla, että yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen selvitetään. IS ei tavoittanut Luotoa kommentoimaan asiaa tiistaina iltapäivällä.

Murhasta epäilty vangittiin viikonloppuna. Hän on tunnustanut ampuneensa uhrin.

Poliisi on aiemmin kertonut tiedotteessaan, että tutkinnassa on tullut ilmi piirteitä, jotka viittaavat teon suunnitelmallisuuteen.

Lue lisää: Puotilan epäilty murhaaja on SM-tason kehon­rakentaja – uhri takavuosien Mr. Finland -ehdokas

IS:n tietojen mukaan Puotilan henkirikoksen uhri on 34-vuotias ulkomaalaistaustainen mies, joka on istunut vankilassa muun muassa huumerikosten takia. IS:n tietojen mukaan isokokoinen mies tunnetaan alamaailmassa velanperijänä.

Murhasta epäillään 54-vuotiasta helsinkiläismiestä. Hänet tunnetaan rakennusalan yrittäjänä ja menestyneenä kehonrakentajana. Toiminimensä perusteella hän on toiminut myös valmentajana lajin parissa. Miehellä on pari aiempaa tuomiota pahoinpitelyistä.

Epäillyn ja uhrin UB-kytköksistä kertoi aiemmin MTV.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?