Poliisi tutkii tappoa Helsingissä, 19-vuotias mies vangittu

Henkirikos tapahtui huumekauppojen yhteydessä.

28.11.2022 11:41 | Päivitetty 28.11.2022 13:04

Muutama silminnäkijä todisti väkivallantekoa Helsingin Laajasalossa viime torstain ja perjantain välisenä yönä yhden aikoihin. Rikos tapahtui tiealueen ja rakennustyömaan liepeillä.

Poliisin mukaan 24-vuotias mies kuoli, ja hänen tapostaan epäillään 19-vuotista vantaalaismiestä.

Oikeus vangitsi epäillyn poliisin esityksestä maanantaina.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan väkivallanteko liittyy huumausainekauppoihin ja siihen liittyvään välienselvittelyyn, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm sanoo IS:lle.

Uhri ja epäilty eivät tunteneet toisiaan ennen kauppoja. Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi tekotapaa tutkinnallisten syiden takia.

Poliisi otti epäillyn ja tämän seurassa olleet kaksi muuta henkilöä kiinni melko pian tapahtuneen jälkeen Itä-Helsingissä. He olivat autolla liikkeellä. Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

– Auto on pysäytetty, ja heidät on otettu autosta kiinni.

Poliisi selvittää kahden muun henkilön osuutta tapahtumiin, mutta heitä ei epäillä taposta. Heidät on vapautettu.

Taposta epäillyllä miehellä on vähäistä, aiempaa rikostaustaa pääkaupunkiseudulta.

Mies sai 50 päiväsakkoa, kun hän ajoi mönkijällä päin mopoa Helsingissä elokuussa 2020. Mies oli nauttinut ennen ajoa kannabista ja huumaavia lääkeaineita. Hän syyllistyi huumausaineen käyttörikokseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä rattijuopumukseen.

Viime vuoden helmikuussa mies heilutteli keittiöveistä ja viidakkoveistä Vantaalla. Vaaraan joutui kaksi miestä. Viidakkoveitsi oli jo toisen miehen kaulalla, mutta tämä onnistui juoksemaan karkuun. Mies nautti myös huumaavia lääketabletteja. Hän sai kahdesta laittomasta uhkauksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta 45 ehdollisen vankeustuomion.

Viime vuoden toukokuussa mies käytti jälleen Helsingissä kannabista sekä huumaavia lääkeaineita ja hän sai huumausainerikoksesta 35 päiväsakkoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?