Postimurhasta epäilty mies on vapautettu – näin poliisi kertoo uusista tiedoista

Vantaan Myyrmäessä tapahtuneesta postinjakajan surmasta epäilty mies on vapautettu tutkintavankeudesta lauantaina.

Henkirikos tapahtui Vantaan Myyrmäessä torstaina 17. marraskuuta.

26.11.2022 15:26 | Päivitetty 26.11.2022 17:30

Vantaan Myyrmäessä tapahtuneesta postinjakajan murhasta epäilty on vapautettu tutkintavankeudesta. Epäilty vapautettiin lauantaina.

– Poliisi on selvittänyt epäillyn osuutta tapahtumiin ja niiden kulkuun. Mies on vapautettu, sillä poliisilla ei ole edellytyksiä jatkaa vangitsemista. Selvitämme edelleen, mikä hänen osuutensa asiassa on, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja ja vihjeitä tapahtuneesta.

– Toivomme edelleen, että ihmiset välittäisivät poliisille matalalla kynnyksellä havaintoja ja tietoja, jotka mahdollisesti voisivat liittyä tähän rikokseen.

Poliisi kaipaa havaintoja erityisesti täysin mustiin pukeutuneesta miehestä tapahtumapaikan eli Myyrmäentie 6 D:n läheisyydestä sekä tapahtumapaikalle ja sieltä poispäin johtavilta reiteiltä. Poliisilla ei ole tietoa, kuka mustiin pukeutunut henkilö on.

– On täysin varmaa, että tekijä on mustiin pukeutunut.

Henkirikoksella oli silminnäkijä, jonka lausuntoon poliisin käsitys perustuu. Silminnäkijän mukaan kyseessä on todennäköisesti mies, joka on noin 170–180 senttimetriä pitkä. Hänen nähtiin liikkuvan Myyrmäentietä Louhelan suuntaan.

Tyynelä sanoo, että lauantaina vapautettu mies sopi tuntomerkkeihin, mutta poliisi on lähes täysin varma, että mies ei voi olla tekijä. Lauantaina tutkintavankeudesta vapautettu vangittiin viikko sitten sunnuntaina todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

– Kun todennäköisiä syitä on tutkittu viikon verran, on käynyt ilmi, että niitä ei ole olemassa.

– Mitä enemmän tapausta on selvitetty, sitä enemmän hänen epäilyään vastaan olevaa tietoa on tullut.

Tyynelän mukaan poliisilla on lähes täysin varma tieto, että lauantaina vapautettu henkilö oli toisaalla henkirikoksen tapahtumisaikaan.

Epäilty rikos tapahtui torstaina 17.11. noin kello 3.30–3.38. Havainnot voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 399 9026.

Poliisi pyytää myös Myyrmäentie 6:n taloyhtiön roskakatoksessa noin kello 3.35 käynyttä henkilöä ottamaan poliisin yhteyttä. Henkilöä pyydetään ilmoittautumaan poliisille tapahtumien selvittämiseksi numeroon 050 399 9026. Roskakatoksessa käynyttä henkilöä yritetään tavoittaa todistajana.

– Hän on ulkopuolinen henkilö, jota tavoitellaan todistajan roolissa, Tyynelä sanoo.

Päivitetty juttua kello 16.17: lisätty tutkinnanjohtajan kommentteja.

Päivitetty juttua kello 16.47: lisätty epäillyn tuntomerkkejä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?