Mies murhasi vanhempansa Vantaalla – oli kuitenkin syyn­takeeton

Mielentilatutkimuksessa miehen katsottiin olleen teot tehdessään syyntakeeton.

Mies osallistui käräjäoikeuskäsittelyyn Niuvanniemen psykiatrisesta sairaalasta.

22.11. 22:23

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1984 syntyneen miehen kahdesta murhasta. Kyseessä on tapaus, jossa mies surmasi omat vanhempansa perheen kodissa Vantaalla marraskuussa 2021.

Tuomittu oli kuitenkin mielentilatutkimuksen perusteella todettu syyntakeettomaksi, minkä vuoksi hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) oli ennen oikeudenkäyntiä määrännyt vastaajan tahdosta riippumattomaan psykiatriseen sairaalahoitoon.

Skitsofreniaa sairastanut mies asui eläkeikäisen pariskunnan kanssa omakotitalossa rauhallisella asuinalueella Askistossa.

Tuomion mukaan mies tappoi ensin 71-vuotiaan äitinsä lyömällä tätä keittiöveitsellä leuan, kaulan, rinnan ja selän alueille yhteensä 12 kertaa. Tämän jälkeen hän tappoi 73-vuotiaan isänsä lyömällä häntä keittiöveitsellä rintakehään, kaulaan, vatsaan, selkään ja kylkeen sekä sormiin ja kyynärvarteen yhteensä 15 kertaa. Teon jälkeen mies poistui talosta. Poliisi otti hänet myöhemmin kiinni.

Pariskunnan ruumiit löysi kotitalolle saapunut ulkopuolinen henkilö.

Käräjäoikeus katsoi, että teko on tehty erityisen raa’alla tavalla. Teko oli oikeuden mukaan myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Mies joutuu maksamaan uhrien omaisille korvausta henkisestä kärsimyksestä yhteensä 24 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä 3 737 euroa. Uhrien kuolinpesille korvauksena kuolemasta aiheutuneista suoranaisista kuluista hän joutuu maksamaan yhteensä noin 3 747 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?