Poliisi selvittää oppilaille kokapensasta maistattaneen sijaisopettajan tapausta

Poliisin mukaan asiasta on aloitettu esiselvitys.

Tapaus sattui Lauttasaaren yhteiskoulussa.

31.10.2022 17:48

Helsingin poliisi selvittää tapausta, jossa Lauttasaaren yhteiskoulussa työskennellyt opettajan sijainen maistatti oppilaille kokapensaan lehtiä.

Helsingin poliisin viestinnästä vahvistetaan, että asiasta on kirjattu ilmoitus ja että poliisi on käynnistänyt asiasta esiselvityksen.

Esiselvityksessä poliisi selvittää, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Poliisi ei siis vielä ole aloittanut varsinaista esitutkintaa, vaan vasta selvittää, onko esitutkinnan toimittaminen tarpeen.

Poliisin mukaan selvitys on kuitenkin vasta alussa, eikä asiasta ole tässä vaiheessa enempää kommentoitavaa. Ilta-Sanomat ei tavoittanut maanantaina tapauksen tutkinnanjohtajaa.

Ilta-Sanomat uutisoi viikonloppuna tapauksesta, jossa 14-vuotiaan pojan äiti järkyttyi perjantaina Lauttasaaren yhteiskoulun rehtorilta tulleesta Wilma-viestistä.

Lue lisää: Vanhemmille kilahti hämmentävä Wilma-viesti: Sijainen maistatti ylä­koululaisille koka­pensasta Helsingissä

Rehtorin viestissä kerrottiin, että maanantaina koulun espanjantunnilla oli ollut perulainen sijainen. Rehtorin mukaan opettaja oli esitellyt Perun kulttuuria ja puhunut kokapensaan lehdistä.

Rehtori kertoi Wilma-viestissä, että opettajalla oli ollut mukana kokapensaan lehtiä, joita hän oli antanut oppilaiden myös haistella ja maistaa.

Rehtori kertoi viestissään myös, että sijainen ei ole tapahtumien jälkeen enää työskennellyt koulussa.

Kokapensaan lehti on eri asia kuin siitä jalostettu kokaiini. Kokaiini on stimulantteihin luokiteltu päihde, joka saadaan eristämällä sitä kokapensaan lehdistä. Lehdistä uutetaan kokaiiniemäs, josta suolahapon avulla jalostetaan vaaleaa, vesiliukoista jauhetta, kertoo Päihdelinkki.

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen kommentoi Ilta-Sanomille viikonloppuna, että kokalehti on hyvin mieto huumausaine, joten vastaavasta tapauksesta tuskin saisi ainakaan rangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?