Pyhä­selän vankilasta karannut vanki jatkaa pakoaan ilman päällys­housuja ja toista kenkäänsä

Joensuun Pyhäselän vankilasta karkasi aamupäivällä kaksi vankia ulkoilupihalta. Henkilökunta ja poliisi koirineen etsivät edelleen toista karkuria.

31.10.2022 11:58 | Päivitetty 31.10.2022 13:55

Joensuun Pyhäselän vankilasta karkasi aamupäivällä kaksi vankia. Pyhäselän vankilan johtaja Riitta Korpelainen vahvistaa asian Ilta-Sanomille ja kertoo, että miehistä toinen on saatu jo kiinni. Hänet löydettiin vankilan lähistöltä.

Vankilan henkilökunta ja poliisi koirineen etsivät edelleen toista karkuria.

Karkaaminen tapahtui ulkoilun aikana vankilan ulkoilupihalta. Korpelainen ei täsmennä, mihin aikaan tai millaisissa olosuhteissa vangit pääsivät karkaamaan. Hän vetoaa tilanteen ja tutkinnan keskeneräisyyteen.

Korpelainen kertoo, että miehet on tuomittu huumausaine- ja varkausrikoksista. Poliisin mukaan edelleen karkuteillä oleva vanki ei ole vaarallinen sivullisille eikä viranomaisille.

Poliisin mukaan edelleen etsinnässä oleva karkuri on noin 40-vuotias, noin 190 senttimetriä pitkä ja vartaloltaan hoikka. Karkaushetkellä hänellä oli yllään musta verryttelytakki, jossa on olkapäillä vaaleita raitoja ja musta pipo, jossa on edessä harmaata kuviota. Kädessään hänellä oli oranssivalkoiset hanskat. Toisessa jalassa karkurilla oli Adidaksen kenkä. Hänellä ei ollut yllään päällyshousuja eikä toista kenkää.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tuoreista havainnoista hätäkeskukseen sekä vanhemmista havainnoista sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV uutiset.

Artikkelia on päivitetty klo 12.18 kauttaaltaan uusilla tiedoilla.

Artikkelia on päivitetty klo 13.45 poliisin uusilla tiedoilla edelleen karkuteillä olevan miehen tuntomerkeistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?