Jarno Limnéll: ”Epätoivoiselta diktaattorin tilanne näyttää”

Suorassa lähetyksessä käytiin läpi Ukrainan menestyksekästä hyökkäystä venäläislinjoja vastaan, Suomen ja Itämeren turvallisuustilannetta sekä Putinin Venäjän tulevaisuudennäkymiä. Hetki hetkeltä -seuranta löytyy artikkelin lopusta. Tallenne on katsottavissa.

7.10. 7:30 | Päivitetty 7.10. 10:28

Ukraina-studion vieraaksi saapui Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori ja sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll. Lähetyksen juonsi ISTV:n Lauri Silvander.

  • Ukraina-studion tallenteen voit katsoa artikkelin yläosassa olevasta videosta.

Ukrainan joukot ovat puskeneet Venäjän linjoja eteenpäin muun muassa Hersonin ja Lymanin kaupunkia ympäröivillä alueilla. Onko Ukraina matkalla voittoon?

Entä miten lännen ja Venäjän kiristyneet välit vaikuttavat Suomeen?

Venäläisjoukot ovat jättäneet vetäytyessään jälkeensä kullanarvoista kalustoa, jota ukrainalaiset ovat pystyneet ottamaan omaan käyttöönsä. Wall Street Journal -lehti kertoo, että Ukrainan haltuunsa saamasta raskaasta kalustosta peräti suurin osa on peräisin venäläisjoukoilta. Mitä kaluston hylkääminen kertoo venäläisten tilanteesta?

Vladimir Putinin 21. syyskuuta Venäjällä käynnistämä osittainen liikekannallepano on johtanut maan sisällä nuorten miesten joukkopakoon eikä Putin ole saanut värvättyjä rintamalle haluamallaan tavalla. Ketä syyttävä sormi osoittaa?

Horjuuko Putinin valta? Kuinka suuri riski liikekannallepanon ongelmat ovat Putinille? Miten käy nyky-Venäjän?

Laajassa kuvassa lännen ja Venäjän välit ovat viilenneet jääkylmälle tasolle. Itämerellä Nord Stream -kaasuputkiston vuodot ja itärajalle ilmestyneet jonot ovat tuoneet suurvaltapolitiikan suuret kysymykset Suomen rajoille. Millaista valmistautumista Suomelta vaaditaan?

Muun muassa näistä kysymyksistä keskusteltiin ISTV:n Ukraina-studiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?