Lapsi joutui vakavan väkivallan uhriksi – sosiaalityöntekijät todistivat kauheaa näkyä ikkunasta

5-vuotiaan pojan äidillä ei ole mitään muistikuvia kesäkuun tapahtumista Porvoossa, poliisi kertoo.

Väkivallanteko tapahtui kesäkuussa porvoolaisessa kerrostalossa. Lapsi joutui kesäkuussa päiviksi sairaalaan, äiti määrättiin mielentilatutkimukseen.

6.10. 14:31

Porvoossa tapahtui 21. kesäkuuta vakava väkivallanteko, jossa 5-vuotiaan lapsen epäillään joutuneen tapon yrityksen uhriksi. Teosta epäillään pojan 34-vuotiasta äitiä.

Poliisi tiedottaa, että lapsi sai pahoinpitelyn seurauksena vakavia vammoja, mutta hän on toipunut hyvin. Äitiä on pitkän ajan jälkeen päästy viimein kuulustelemaan.

– Kuulusteluissa epäilty on kertonut, että hänellä ei ole kesäkuun tapahtumista mitään muistikuvia, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Heidi Niemi tiedotteessa.

Lue lisää: Porvoossa 5-vuotiaan pojan tapon yrityksestä epäilty äiti on uskonnollinen evankelista – some-tili huokui aiemmin perheonnea

IS uutisoi keskiviikkona, että tapon yrityksestä epäilty äiti määrättiin mielentilatutkimukseen Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksellä.

Vuonna 1987 syntynyt nainen on lähtöisin Etiopiasta. IS:n selvityksen mukaan hän avioitui lapsen isän kanssa vuonna 2015 ja muutti Suomeen paria vuotta myöhemmin.

Keväällä 2018 nainen ilmoitti aloittaneensa työt uskonnollisessa organisaatiossa. Samana vuonna pariskunnalle tuli avioero.

Lisäksi käräjäoikeuteen jätettiin 2018 kaksi hakemusasiaa, joissa on ollut kyse edunvalvonnan määräämisestä tietylle henkilölle, esimerkiksi lapselle.

Lue lisää: 5-vuotiaan tapon yritys Porvoossa: Vakavasti vammautunut lapsi yhä sairaalassa – äitiä ei ole päästy kuulustelemaan

KESÄKUINEN väkivallanteko Porvoon Huhtisen alueella paljastui, kun sosiaaliviranomaiset menivät tarkastuskäynnille äidin ja lapsen kotiin kaupungin vuokrataloon.

Sosiaaliviranomaiset näkivät asunnon ikkunasta, kuinka äiti pahoinpiteli lasta asunnon sisällä. Paikalle nopeasti saapuneet poliisit rikkoivat asunnon ikkunan ja saivat lapsen turvaan.

Esitutkinta on vielä kesken.

– Tapauksen esitutkintaa jatketaan edelleen Itä-Uudenmaan poliisissa. Tällä hetkellä meillä ei ole muuta tiedotettavaa. Tiedotamme tapauksesta lisää tutkinnan edetessä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?