Elokapina löi Mannerheimintien poikki

Helsingin poliisi kritisoi tiistaina tiedotteessaan Elokapinan tulevan mielenosoituksen sijaintia.

6.10. 14:01 | Päivitetty 6.10. 19:45

Kovista manöövereistä tunnettu ympäristöaktivistiryhmä Elokapina järjestää 5.–14. lokakuuta ”Luontokatokapinan”, jonka aikana ryhmä järjestää erilaisia toimia.

Elokapina kertoo sivuillaan, että ”Luontokatokapinassa” se vaatii Suomen hallitusta tekemään konkreettisia ja sosiaalisesti oikeudenmukaisia tekoja luontokadon pysäyttämiseksi Suomessa ja muissa maissa.

Torstaina Elokapina palasi Helsingin Mannerheimintielle ja sulki sen hetkellisesti.

Helsingin poliisi kritisoi jo tiistaina tiedotteessaan Elokapinan tulevan mielenosoituksen sijaintia Mannerheimintiellä Eduskuntatalon kohdalla.

– Poliisi neuvottelee mielenosoitusten järjestäjien kanssa, jotta mielenosoituksista ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus sekä yleinen järjestys ja turvallisuus, ylikomisario Jarmo Heinonen kommentoi tiistaina Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisin mukaan se pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.

Torstai-iltapäivänä Heinonen kommentoi Ilta-Sanomille toivovansa edelleen, että Elokapina ei asetu ajoradan tukkeeksi.

Viime toukokuussa Elokapina järjesti tapahtuman ylikulutusta vastaan, jossa se valtasi Mannerheimintieltä parin sadan metrin kaistaleen Lasipalatsin edustalta estäen niin julkisen liikenteen kuin yksityisautoilun.

Tuolloin mielenosoittajia oli arvioilta 200–300 henkeä. Elokapinalaiset eivät poliisin kehotuksista huolimatta siirtyneet pois ajoradoilta. Lopulta poliisi otti kiinni mielenosoituksessa 65 henkilöä, joista 17 oli alaikäisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?