Nyt on pörröistä! Korkeasaaren amurin­tiikeri­pennut uusissa valloittavissa kuvissa

Viisi viikkoa vanhat pennut ovat päivä päivältä ketterämpiä.

Pennut pysyttelevät vielä emonsa Sibirin hoivissa.

5.10. 19:02

Korkeasaaren eläintarhassa elokuun lopulla syntyneet kolme amurintiikeripentua ovat jo reilun viiden viikon ikäisiä.

Korkeasaari kertoo tiedotteessaan, että pennut pysyvät vielä pesässä emonsa Sibirin kanssa. Pennuista kaksi on naaraita ja yksi uros. Niiden elämää voi seurata pesäkameran kautta.

– Pennut kehittyvät nopeasti ja ovat päivä päivältä ketterämpiä. Noin kahden kuukauden iässä ne alkavat ulkoilla ja vuoden lopulla ne ovat jo täydessä leikki-iässä, tiedotteessa kerrotaan.

Amurintiikerit ovat erittäin uhanalaisia

Nyt Korkeasaari käynnistää nimikilpailun, jossa pennuille voi ehdottaa O-kirjaimella alkavia nimiä. Tiikereiden hoitajat valitsevat nimet ehdotusten joukosta. Nimiä voi ehdottaa 26. lokakuuta saakka.

Tiedotteessa kerrotaan, että kaikki eläintarhassa tänä vuonna syntyvät eläimet saavat O-kirjaimella alkavan nimen.

Amurintiikerit ovat erittäin uhanalaisia ja niitä elää luonnossa noin 500. Amurintiikeri on kotoisin Amur-joen alueelta Itä-Siperiasta ja sopeutunut kylmään ilmastoon.

Pennut kehittyvät nopeasti ja ovat vuoden lopulla jo täydessä leikki-iässä.

Korkeasaari kerää varoja amurintiikereiden suojeluun. Eläintarhan amurintiikerit ovat myös mukana eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelmassa, jonka tavoitteena on estää tiikereiden sukupuutto.

Eläinten lisääntymiset suunnitellaan tarkasti suojeluohjelmassa, minkä ansiosta amurintiikereiden geeniperimä on eläintarhoissa rikkaampi kuin luonnossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?