Poliisi kritisoi Elo­kapinan tulevan mielen­osoituksen sijaintia

Poliisi neuvottelee mielenosoitusten järjestäjien kanssa, jotta mielenosoituksista ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille.

Elokapina katkaisi liikenteen Mannerheimintiellä toukokuussa 2022.

4.10.2022 17:01

Elokapina osoittaa mieltä Helsingissä kymmenen päivän ajan 5.–14.10. Samalla Elokapina kertoo palaavansa Mannerheimintielle torstaina 6.10.

Poliisin mukaan Helsingin pääkatu ei ole paikkana mielenosoitukselle sopiva.

– Poliisi neuvottelee mielenosoitusten järjestäjien kanssa, jotta mielenosoituksista ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus sekä yleinen järjestys ja turvallisuus, ylikomisario Jarmo Heinonen kommentoi Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisin mukaan se pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.

Poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viime kädessä päättämällä mielenosoituksen, mikäli mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä.

Poliisi muistuttaa, että mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Ohjeet, tarvittavat määräykset ja niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot perustuvat poliisin mukaan tilanteen kokonaisarvioon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?