Helsingin Sokoksella syttyi perjantai-iltana tulipalo – sprinklerit aiheuttivat vesivahingon

Pelastuslaitos on poistunut paikalta. Siivoustoimet jatkuvat todennäköisesti aamuun asti.

Palo syttyi tavaratalon ensimmäisessä kerroksessa.

30.9. 23:01 | Päivitetty 1.10. 1:54

Helsingin Sokoksella syttyi perjantai-iltana tulipalo. Helsingin pelastuslaitos kertoi asiasta Twitterissä. Pelastuslaitos sammutti palon, joka syttyi tavaratalon ensimmäisessä kerroksessa.

Hälytys tulipalosta tuli noin kello 21.35. Paikalla oli runsaasti sammutuskalustoa.

Tulipalon savut levisivät laajalle tavarataloon sekä viereiseen Sokos Hotel Vaakunaan. Tulipalo laukaisi tavaratalon sprinklerit, minkä vuoksi kiinteistöön aiheutui vesivahinko.

Päivystävän palomestarin Janne Taskisen mukaan paikalla ei ollut asiakkaita palon syttyessä. Sisällä oli Sokoksen henkilökuntaa, mutta kukaan ei loukkaantunut palossa.

Taskisen mukaan hotellin sekä tavaratalon henkilökunta olivat evakuoineet ihmiset ulos rakennuksesta ennen kuin sekä samalla kun pelastuslaitos tuli paikalle. Hän kertoi STT:lle, että hotellin asukkaille järjestetään majoitus muissa hotelleissa savun hajun vuoksi.

Taskinen ei kommentoi, mikä tulipalon aiheutti. Poliisi tutkii syttymissyytä.

Taskinen kertoi IS:lle noin yhden aikaan yöllä, että pelastuslaitos oli poistunut paikalta hieman keskiyön jälkeen.

– Kohteen edustajat jatkavat itsenäisesti jälkivahinkojen torjuntaa eli lähinnä veden kuivaamista ja esimerkiksi palojätteiden siivoamista.

Taskinen arvioi, että siivous jatkuu läpi yön.

RAKENTEELLISET vahingot eivät pelastuslaitoksen mukaan vaikuta tämänhetkisten tietojen perusteella kovin merkittäviltä. Aineellisia vahinkoja esimerkiksi tavaratalon tuotteisiin ja irtaimistoon on varmasti syntynyt esimerkiksi savun ja palamisen vaikutuksesta, Taskinen arvioi.

Taskinen ei usko, että tavaratalo pystyy avaamaan lauantaiaamuna oviaan asiakkaille tavalliseen tapaan.

– Epäilen, että eivät ainakaan koko tavarataloa. Aamulla se vasta varmasti selviää.

SUOMEN Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) kertoi puoli kahden aikaan yöllä julkaisemassaan tiedotteessa, että tulipalon alkusyytä tai vahinkojen kattavuutta ei vielä tiedetä. Vahinkoja kartoitetaan.

Sokos Hotel Vaakunan asiakkaille löydettiin tiedotteen mukaan nopeasti korvaavat majoituspaikat Sokotelin muista hotelleista Helsingin keskustassa.

– Tämän hetken tietojen mukaan S-market saadaan avattua lauantaina, Sokos sen sijaan pysyy suljettuna. Hotellin tilannetta arvioidaan lauantaiaamuna, tiedotteessa kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?