Video: Poikkeuksellinen kokaiini­erä jäi poliisin haaviin – cowboy- ja sombrero­hatuista paljastui mojova yllätys

Suomeen salakuljetettu kokaiini oli poikkeuksellisen vahvaa.

30.9. 12:12

Helsingin poliisi paljasti Suomeen kokaiinia salakuljettaneen rikollisorganisaation.

Sen mukaan kokaiini salakuljetettiin Perusta Suomeen postilähetyksinä. Epäillyt olivat kätkeneet huumausaineen nahkaisten cowboy- ja sombrero-mallisten hattujen sisään. Tutkinta Suomessa käynnistyi Perusta saadun vinkin perusteella.

Epäillyt olivat kätkeneet huumausaineen nahkaisten cowboy- ja sombrero-mallisten hattujen sisään.

Poliisin esitutkinnan mukaan Suomeen tuotiin kaikkiaan yli seitsemän kiloa kokaiinia, joka oli noin 93–94 prosentin vahvuista. Kokaiinin keskimääräinen vahvuus on 53–68 prosenttia Euroopan katukaupassa.

Poliisin mukaan huumeiden katukauppa-arvo olisi ollut valmiiksi jatkettuna noin 1,5 miljoonaa euroa.

Pääepäilty on ulkomaalaistaustainen mies, joka hoiti huumebisneksiä Suomessa ja Perussa. Poliisi epäilee, että pääepäilty sai kokaiinikaupasta rikoshyötyä yli 470 000 euroa. Poliisi takavarikoi kiinnioton yhteydessä pääepäillyltä käteistä yli 24 000 euroa.

Poliisi takavarikoi kiinnioton yhteydessä pääepäillyltä käteistä yli 24 000 euroa.

Esitutkinnassa selvisi, että epäillyt lähettivät kokaiinin myynnistä saadut rahat takaisin Peruun. Poliisi epäilee, että rahat vastaanotti kokaiinikauppaa pyörittänyt kartelli. Poliisilla on ollut kiinniotettuina 15 henkilöä tutkinnan aikana.

Kokaiinikauppaan liittyi myös väkivaltaa.

– Esitutkinnan perusteella pääepäilty pahoinpiteli nyrkein ja astalolla kanssaepäiltyä velan takia. Pääepäilty valokuvasi uhrin vammoja ja niin sanotusti kuulusteli tätä videolle rahalähetysten viivästymisestä, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Toni Uusikivi sanoo.

Kokonaisuutta on tutkittu muun muassa törkeänä huumausainerikoksena. Asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan lähiaikoina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?