Puolet viime yönä Kaakkois-Suomen rajalle tulleista venäläisistä käännytettiin takaisin

Uudet venäläisten viisumirajoitukset tulivat voimaan keskiyöllä.

30.9.2022 8:42

Liikenne Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla oli rauhallinen viime yönä, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto. Puolenyön ja aamuviiden välillä tapahtui noin 380 maahantuloa Venäjältä Suomeen alueen rajanylityspaikoilla.

Noin puolet yön aikana Kaakkois-Suomen raja-asemille tulleista venäläisistä on käännytetty takaisin, kertoo viestintäsihteeri Enni Matikainen.

–  Rajalle tulijoiden määrä on vähentynyt jonkin verran, mutta rajanylityspaikoilla oli jonoa yöllä, Matikainen sanoo STT:lle.

Vaalimaan rajanylityspaikalla oli Matikaisen mukaan jonkin verran jonoa myös aamulla.

Venäläisten viisumeja koskevat rajoitukset astuivat voimaan puolilta öin. Rajoituksilla pyritään estämään Venäjän kansalaisten matkustaminen Suomeen turistiviisumeilla ja kauttakulku muihin maihin Suomen kautta.

Suomeen saapui Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen kautta 4 604 Venäjän kansalaista torstaina, Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoo Twitterissä. Määrä oli reilut 300 enemmän kuin keskiviikkona, mutta vajaat 1 400 vähemmän kuin viikkoa aikaisemmin.

Suomesta lähti samojen rajanylityspaikkojen kautta eilen 2 791 Venäjän kansalaista. Luvut ovat lähes samat kuin toissapäivänä ja viikko sitten.

Tilapäistä suojelua haki Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla eilen 39 ihmistä, ja turvapaikanhakijoita ei ollut yhtään. Myöskään väärennettyjä asiakirjoja ei havaittu eilen näillä raja-asemilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?