Saarikko MT:lle: Valtiovarain­ministeriö valmistautuu itä­rajan aidan poikkeus­rahoitukseen

Aita rakennettaisiin estämään laiton maahantulo Venäjältä.

Suomen itärajalle kaavaillaan tosissaan raja-aitaa.

30.9.2022 9:41

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle valtiovarainministeriön valmistautuvan itärajan aidan poikkeusrahoitukseen. Aidalla pyrittäisiin estämään laiton maahantulo Venäjältä Suomeen.

– Rajavartiolaitokset esittämä toiveet aidan rakentamisesta itärajalle ovat perusteltuja. Luotan heidän arvioonsa. Valtiovarainministeriö valmistautuu tarvittaessa rahoitukseen, vastaavanlaisena poikkeuksellisena toimena kuin oli keväällä puolustusvoimien vahvistaminen, Saarikko sanoi MT:lle.

Aiemmin tehdyn selvityksen mukaan aidan hinnaksi tulisi arviolta 30 000–32 000 euroa kilometriltä. Selvityksessä kaavailtiin noin 500 kilometrin aitaa, jonka hinnaksi tulisi noin 15–16 miljoonaa. Koko 1 340 kilometriä pitkän itärajan aitaaminen maksaisi yli 40 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Näin historiallinen rajan sulkeutuminen venäläisiltä turisteilta tapahtui Vaalimaan raja-asemalla – Volodia: ”Minulla ei ole enää kotia”

Itärajan aitaamisesta on puhuttu kiivaammin sen jälkeen, kun Vladimir Putin julisti osittaisen liikekannallepanon ja liikenne Suomen itäisillä raja-asemilla vilkastui.

Raja-asemat laitettiin venäläisiltä turisteilta säppiin vuorokauden vaihteessa. Perjantaista lähtien Suomeen ei enää pääse Venäjän kansalainen turistiviisumilla, pyrki hän maahan rajan yli, meriteitse tai lentäen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?