Poliisi teki koti­etsinnän väärään asuntoon Vantaalla – tämän viestin asukas löysi murretun oven takaa

Rynnäkkökiväärein varustautuneet poliisit mursivat vantaalaisen Eve Rämön asunnon oven.

Vuokralainen löysi poliisin jättämän paperilapun murretun oven takaa asunnon eteisestä.

29.9. 23:34

Poliisi teki kotietsinnän väärään asuntoon Korsossa Vantaalla keskiviikkona. Asiasta kertoi aiemmin Vantaan Sanomat sekä Helsingin Sanomat.

Asunnon omistaja, Vantaan Vihreiden kaupunginvaltuutettu Eve Rämö sai tiedon tapahtuneesta hänen asunnossaan asuvalta vuokralaiselta iltapäivällä keskiviikkona.

Poliisin oli tarkoitus tehdä kotietsintä Maakotkanpolulla sijaitsevaan asuntoon, jossa oli kuulunut laukauksia. Poliisi erehtyikin menemään Rämön asuntoon, joka sijaitsee Maakotkantiellä.

Kun Rämön vuokralainen oli tullut töiden jälkeen kotiin, hän oli huomannut, että asunnon ovi oli murrettu. Oven taakse eteiseen oli jätetty ruutupaperilappu. Siinä luki, että poliisi oli murtanut oven ja lisätietoja saisi Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi oli jättänyt paperilapun asuntoon.

Vuokralainen otti yhteyttä Itä-Uudenmaan poliisiin. Rämön mukaan tutkinnanjohtaja kertoi vuokralaiselle, mitä oli tapahtunut.

Rämön mukaan huoltomiehet olivat aluksi menneet oikeaan osoitteeseen, mutta sitten poliisi oli pyytänyt heidät Maakotkantielle.

Huoltomiehet huomasivat, että Rämön ovessa ei ollut kohdeasunnon asukkaiden nimiä. He olivat kyselleet Rämön naapureilta, että onko asunnosta kuulunut laukaukseen viittaavia ääniä. Naapurit kertoivat, että ääniä ei ollut kuulunut.

Naapurit kertoivat Rämölle, että paksuihin liiveihin pukeutuneet poliisit olivat tulleet asuntoon rynnäkkökiväärien ja koiran kanssa.

– Naapurit kuvailivat, että poliisit olisivat olleet kuin ”sotaan menossa”.

Lukkoseppä korjasi oven metallipaloilla tapahtuneen jälkeen.

Kun Rämö kuuli tapahtuneesta, hän ei ollut uskoa kuulemaansa.

– Aivan uskomatonta, että näin voi käydä. Mitä jos asunnossa olisi ollut joku? Se olisi ollut aivan karmeaa.

Rikkinäinen ovi tullaan korvaamaan Rämölle.

– Tämä on sellainen moka, jota ei saisi tapahtua. Jos ollaan väärässä osoitteessa murtamassa ovia, niin silloin jää alkuperäinen tehtävä hieman hoitamatta.

Rämö on harmissaan siitä, että poliisi ei ole ottanut yhteyttä häneen tai vuokralaiseen ennen kotietsintää tai sen jälkeen.

IS ei saanut tavoitettua Itä-Uudenmaan poliisia kommentoimaan tapausta torstaina. Poliisi vahvisti Vantaan Sanomille, että kotietsintä tehtiin väärään osoitteeseen, koska poliisi teki virheen.

Murrettu ovi tullaan korvaamaan Rämölle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?