Suomalaismuusikko tuomittiin Jamaikalla tapahtuneesta raiskauksesta: yli kahden vuoden vankeusrangaistus

Taiteilijanimellä MEGA-Ertsi esiintyvä muusikko kiisti oikeudessa syyllistyneensä raiskaukseen.

Taiteilijanimellä MEGA-Ertsi musiikkia tekevä Eero-Lauri Aleksi Korhola tuomittiin raiskauksesta kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

28.9.2022 21:56

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Eero-Lauri Aleksi Korholan kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeus­rangaistukseen raiskauksesta. Käräjäoikeuden tuomion mukaan 31-vuotias Korhola raiskasi suomalaisnaisen Jamaikalla muutama vuosi sitten.

Korhola kiisti oikeudessa syyllistyneensä raiskaukseen.

Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi Korholan myös maksamaan naiselle noin 15 000 euroa korvauksia kuvista, särystä, tilapäisestä haitasta, ansionmenetyksestä ja terapiakuluista.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Tapauksesta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan reggae-musiikkia taiteilijanimellä MEGA-Ertsi tekevä Korhola ja nainen joivat illan aikana juhlissa alkoholia ja käyttivät huumeita. Kun he palasivat juhlista majapaikkaansa, nainen nukahti. Jonkin ajan kuluttua nainen havahtui siihen, että Korhola oli hänen kanssaan suojaamattomassa yhdynnässä ja piti naista lantiosta kiinni. Korhola lopetti, kun nainen oli sanonut kaksi tai kolme kertaa, että suojaamaton yhdyntä ei käy.

Tuomion mukaan nainen heräsi myöhemmin uudestaan siihen, että Korhola kysyi suostumusta yhdyntään. Nainen makasi vain aloillaan eikä sanonut mitään, mutta Korhola aloitti yhdynnän uudestaan. Hieman myöhemmin hän sai riuhtaistua itsensä irti tilanteesta ja huitaistua Korholaa. Nainen heräsi vielä kerran siihen, että Korhola yritti pakottaa häntä suuseksiin.

Oikeudessa Korhola kiisti syyllistyneensä raiskaukseen tai olleensa yhdynnässä naisen kanssa. Hänen mukaansa kaikki seksuaaliset teot kaksikon välillä tapahtuivat yhteisymmärryksessä. Lisäksi hänen mukaansa nainen ei ollut sellaisessa tilassa, että tämä ei olisi voinut puolustaa itseään tai ilmaista tahtoaan.

Korholan mukaan nainen keksi raiskauksen. Yhdeksi mahdolliseksi syyksi Korhola arveli naisen pettymystä siihen, että hän oli kiinnostunut toisesta naisesta.

Käräjäoikeuden mukaan naisen kertomus oli uskottava. Uskottavuutta lisäsivät viestit, joita nainen oli lähettänyt ystävilleen heti raiskauksen jälkeen. Viesteissä nainen kertoi ystävillään tapahtumista pääpiirteissään samalla tavalla kuin esitutkinnassa ja käräjäoikeudessa.

Tuomiossa kerrotaan, että viestien mukaan nainen halusi aluksi seksiä, mutta tilanne muuttui ensimmäisen suojaamattoman kysymättä tapahtuneen yhdynnän jälkeen. Viesteistä ilmenee myös, että naista kadutti, ettei hän pistänyt vastaan vielä enemmän. Lisäksi psykoterapiassa havaittujen oireiden todettiin liittyvän tapahtumiin Jamaikalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?