Kadonneiden etsijä Reino Savukoski kuoli kolarissa

Reino Savukoski oli kuollessaan 73-vuotias.

Reino Savukoski etsinnöissä Nuuksiossa loppuvuonna 2015.

23.9. 17:44 | Päivitetty 23.9. 21:07

Tunnettu kadonneiden etsijä Reino Savukoski on kuollut torstai-iltana liikenneonnettomuudessa, kerrotaan Savukosken lähipiiristä Ilta-Sanomille.

Savukoski oli kuollessaan 73-vuotias.

Seuran tietojen mukaan hän loukkaantui Savonlinnassa mopoauton ja henkilöauton törmäyksessä. Savukoski ajoi mopoautoa.

Henkilöauto osui mopoautoon maantievauhdissa Savonlinnantiellä noin kello kahdeksan illalla, ja molemmat autot suistuivat ajoradalta.

Päivystävä palomestari kertoi Ilta-Sanomille torstai-iltana, että mopoauto vaurioitui pahoin ja kuski jouduttiin poistamaan ajoneuvosta irrottamalla ensin katto. Mopoauton kuljettaja vietiin onnettomuuspaikalta sairaalaan.

Henkilöauton kuljettaja selvisi onnettomuudesta ilman suurempia vammoja. Palomestarin mukaan onnettomuuden syy ei ollut torstaina tiedossa.

Lue lisää: Henkilöauto törmäsi mopoautoon Savonlinnassa – mopoauto romuttui täysin

Konkarietsijä Savukoski etsi ihmisiä vuodesta 1989 erityisesti vesistöistä. Uransa varrella hän on löytänyt toistasataa ruumista ja osallistunut niin surmattujen Martti ja Elise Heinon kuin paljon julkisuutta saaneen kadonneen Nela Utkinan etsintöihin. Savukoski etsi ihmisiä Suomen lisäksi myös Venäjällä, Virossa ja Ruotsissa.

Hän kertoi viime syksynä Iltalehdelle saaneensa aivoinfarktin ja että häntä oli hoidettu Savonlinnan keskussairaalassa jo pidempään.

Minerva-kustannus julkaisi alkuvuonna Savukoskesta Sari Passaron teoksen Reino Savukoski – Suomen tunnetuin kadonneiden etsijä.

Savukosken kuolemasta kertoi ensimmäisenä Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto Twitter-tilillään.

Uutista päivitetty kello 18.14 tiedoilla onnettomuudesta.

Uutista korjattu kello 21.08 Savukoski sai sydäninfarktin sijaan aivoinfarktin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?