Metsälän paloittelu­surmaajille uusi tuomio mafia­tyylisestä velan­perinnästä

Velanperintä äityi julmaksi väkivallaksi espoolaiskaksiossa. Uhrin isälle lähetettiin kiristysviesti ja kuva sidotusta pojastaan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi, että elinkautistuomio oli miehille riittävä seuraamus nyt tuomittavista rikoksista.

22.9. 20:47

Helsingin Metsälän paloittelumurhasta elinkautisiin tuomituille kahdelle miehelle on langetettu uusi väkivaltarikostuomio Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudesta.

Uuteen tuomioon johtaneet rikokset tapahtuivat Espoossa huhtikuussa 2020, eli muutamia kuukausia ennen Helsingin paloittelumurhaa.

Elinkautista istuvat 39-vuotias ja 29-vuotias mies tuomittiin kumpikin törkeän ryöstön yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta. Vanhempi miehistä tuomittiin myös huumausainerikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta, nuorempi huumausaineen käyttörikoksesta.

Miehet saivat niin sanotusti paljousalennusta. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi, että Helsingin käräjäoikeuden helmikuussa 2021 langettama elinkautistuomio on kummallekin miehelle riittävä seuraamus myös nyt tuomittavista rikoksista.

Samassa Espoon rikosvyyhdissä tuomittiin elinkautismurhaajien lisäksi myös kaksi muuta miestä.

Lue lisää: Kolmelle miehelle elinkautinen tuomio raa’asta murhasta MC Apache -moottoripyöräkerhon tiloissa Helsingissä

Tuomiosta ilmenee, että miesporukka oli viettämässä aikaa 39-vuotiaan kerrostalokaksiossa Espoossa.

Asunnolle kutsuttiin myös mies, joka oli 39-vuotiaalle väitetysti 2 500 euroa velkaa. Velka-asian selvittely äityi julmaksi väkivallaksi, jota voi luonnehtia mafiatyyliseksi.

Miehet olivat potkineet ja lyöneet uhria nyrkillä ja pesäpallomailalla. Hänen korvaansa oli viilletty, silmät peitetty, kädet sidottu selän taakse nippusiteillä ja jalat teipattu yhteen. Suu tukittiin sukalla ja teipillä. Miestä pidettiin polvillaan makuuhuoneen lattialla. Asunnosta löytyneen samurai-miekan terässä oli uhrin verta.

Uhria pahoinpideltiin läpi yön.

Lue lisää: Syyttäjä: Helsingin Metsälän paloittelu­surman taustalla riita huumeista, uhri murhattiin ja paloiteltiin moottori­pyöräkerhon tiloissa

Todistajana kuullun uhrin isän mukaan uhri oli aiemmin soittanut ja pyytänyt rahaa velanmaksuun tai ”hänelle tulee luoti päähän ja hän löytyy jätesäkissä, jollei rahaa tule.”

Myöhemmin isälle oli lähetetty rahapyyntö ja kuva, jossa hänen poikansa oli sidottuna.

Käräjäoikeuden mukaan erityisen julmalla ja raa’alla tavalla tehty vapaudenriisto kesti noin seitsemän tuntia. Teko keskeytyi, kun poliisit saapuivat asunnolle.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?