Kemikaali­pilvi levisi Järvenpäässä – kaksi ihmistä sairaalaan

Vuoto on nyt saatu tukittua ja vaaratiedote on kumottu.

Vaarallisen kemikaalin vuoto tapahtui Wärtsilän teollisuusalueella Järvenpäässä. Paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä.

19.9. 19:57 | Päivitetty 19.9. 21:29

Wärtsilän teollisuusalueella Järvenpäässä tapahtui maanantaina vaarallisen kemikaalin vuoto.

Kemikaalipilvi levisi Wärtsilän alueelta pääradan suuntaisesti kohti etelää. Pelastuslaitos kehotti aiemmin Saunakallion ja Jampan alueen asukkaita suojautumaan sisälle ja sulkemaan ilmastoinnin.

Alueelle aiemmin annettu vaaratiedote on nyt kumottu ja vuoto on saatu tukittua. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos tiedotti hieman ennen iltayhdeksää, että tarvittava liitin on saatu vaihdettua ja vaaraa ei enää ole.

Hälytys Levysepänkujalle tuli hieman iltakuuden jälkeen. Onnettomuudesta annettiin vaaratiedote noin iltaseitsemän aikaan. Vaaratiedote ehti olla voimassa noin pari tuntia.

Kaksi henkilöä altistui ja heidät vietiin sairaalaan.

Pelastuslaitoksen mukaan altistuneet työskentelivät kierrätysyrityksessä, jossa vuoto tapahtui.

Aluksi ongelmia aiheutti se, että kyseisestä aineyhdistelmästä ei ollut tietoa, pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan. Myöhemmin kemikaaliyhdistelmä selvisi: se sisälsi typpihappoa, fluorivetyä ja etikkahappoa, joista osa on myrkyllisiä ja syövyttäviä aineita.

Päivystävä palopäällikkö Olli Korteniemi sanoo, että kyseessä oli erittäin vaativa tehtävä ja olisi ollut mahdollista, että vuoto olisi levinnyt laajemmalle.

Hälytyksessä oli mukana yhteensä 26 yksikköä. Luvussa ovat mukana Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköiden lisäksi poliisin sekä sopimuspalokuntien yksiköt.

Levysepänkuja sijaitsee Wärtsilän kaupunginosassa Järvenpään pohjoisosassa pääradan itäpuolella. Matkaa kaupungin keskustaan on vajaat viisi kilometriä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?