Elokapina kahliutui Teboilin bensa-asemalle Helsingissä – poliisin antamaa poistumis­käskyä ei noudatettu

Poliisin mukaan paikalla oli noin 30 mielenosoittajaa. Mielenosoitus on nyt päättynyt.

Elokapinan jäseniä kiinnittäytyi Teboilin bensa-aseman pumppuihin lauantaina iltapäivällä Helsingin Ruskeasuolla.

6.8. 14:19 | Päivitetty 6.8. 16:14

Ympäristöliike Elokapinan jäseniä kiinnittäytyi Teboilin bensa-aseman pumppuihin Helsingin Ruskeasuolla lauantaina iltapäivällä noin kello 13.

Poliisi kertoo, että mielenosoituksen annettiin jatkua noin kolmen tunnin ajan. Poliisi oli tapahtumapaikalla tarkkailemassa tilannetta ja neuvottelemassa mielenosoittajien kanssa. Tankkaaminen ei onnistunut, mutta kulku myymälään pysyi koko ajan auki.

Poliisin mukaan paikalla oli noin 30 mielenosoittajaa. Mielenosoituksesta ei ollut tehty ilmoitusta poliisille ennakkoon.

– Poliisi saapui pian mielenosoituksen alkamisen jälkeen paikalle ja antoi poistumiskäskyn mielenosoittajille. Käskyä ei kuitenkaan noudatettu, jonka jälkeen poliisi aloitti neuvottelut mielenosoittajien ja huoltamon yrittäjän kanssa. Neuvotteluissa tultiin pian yhteistulokseen, ja mielenosoituksen annettiin jatkua kello 16 asti, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin mukaan asiasta kirjataan rikosilmoitus nimikkeillä pakottaminen ja niskoittelu poliisia vastaan. Ne voivat vielä muuttua tutkinnan edetessä.

Elokapina kertoo, että pumpuille pääsyn estämisen tavoitteena oli muistuttaa fossiilisten polttoaineiden osuudesta ilmasto- ja ekokriisin kiihdyttämisessä.

Elokapinan mukaan bensapumppuihin oli kiinnittäytynyt Elokapinan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten sekä opiskelijoiden ryhmä.

Perjantaina Elokapina osoitti mieltään Jyväskylän MM-rallin yhteydessä. Ralli- ja autoteollisuutta vastaan suunnattu protesti joutui hyökkäyksen kohteeksi, kun kuusi henkilöä ruiskutti vesipyssyillä eläimen ulosteelta haisevaa nestettä mielenosoittajien päälle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?