Ruokamyrkytys junioreiden jalka­pallo­turnauksessa Ruotsissa – Noin 20 lasta viety sairaalaan, joukossa suomalaisia

Ruotsin Gammelstads IF cup -jalkapalloturnauksessa kaikki lapset eivät ole mahtuneet lähimpään sairaalaan. Suomalaisjoukkueesta 9 lasta on viety sairaalaan.

6.8. 6:15 | Päivitetty 6.8. 6:29

Ruotsin Luulajassa noin 20 lasta vietiin perjantaina ruokamyrkytyksen vuoksi sairaalaan kesken jalkapalloturnauksen, tiedottaa alueen viranomainen.

Ambulanssit ovat kuljettaneet lapsia sairaalaan, kertoo Aftonbladet. Kaikki eivät ole mahtuneet Sunberbyn sairaalaan, vaan osa on lähetetty eteenpäin Piitimen ja Kalixin päivystyksiin.

Sairaalat ovat siirtyneet väliaikaisesti valmiustilaan. Osa lapsista on joutunut jäämään yöksi sairaalaan.

Mukana perjantaista sunnuntaihin kestävässä Gammelstads IF cup -turnauksessa on myös rovaniemeläinen FC Santa Claus Juniorit. 25 alakouluikäisestä tytöstä 9 joutui perjantaina sairaalaan. Lisäksi viisi kärsi pahoinvoinnista. Paikalla olevat joukkueen aikuiset ja huoltajat eivät ole sairastuneet.

Joukkueen vastuuvalmentaja Mika Salmelan mukaan joukkue ehti pelata perjantaina yhden pelin normaalisti ja käydä sen jälkeen syömässä spagettia ja jauhelihakastiketta. Turnauksen järjestäjä oli tilannut tarjottavat ruuat.

Toisen pelin jälkeen osa jalkapalloilijoista alkoi voida huonosti ja oksennella. Joukkueet majoittuvat alueen kouluissa patjamajoituksessa. Salmelan mukaan koulun vessat loppuivat kesken, ja oksennusta oli pitkin lattioita. Turnauksen järjestäjät toivat paikalle ämpäreitä ja pusseja. Siivoojat ovat yön aikana olleet puhdistamassa tiloja.

Rovaniemeläisjoukkueelle on järjestetty puhtaat hätämajoitustilat liikuntatilasta.

Suurella osalla 9–12-vuotiaista lapsista ei ole ollut vanhempia mukanaan turnausreissulla.

”Aivan järkyttävää. Ilo muuttui aika nopeasti suruksi. Koko kesä oli odotettu tätä reissua”, Salmela kertoo.

Turnaukseen osallistuu noin 170 lasten ja nuorten jalkapallojoukkuetta.

Turnauksen järjestäjien mukaan ainakaan seitsemän joukkuetta ei pysty jatkamaan turnausta. Näiden lisäksi muutaman joukkueen tilanne on vielä epäselvä.

”Olemme turnauksen järjestäjinä todella pahoillamme tapahtuneesta. Tärkeintä on nyt, että pelaajat ja ohjaajat toipuvat mahdollisimman pian”, sanovat järjestäjät tiedotteessa.

Oikaisu 6.8. kello 6.29: Korjattu FC Santa Claus Juniorit oikeaan muotoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?