Poliisi Savonlinnan kuolon­kolarista: ”Tilanne­nopeus on ollut suuri”

Kolme nuorta sai surmansa varhain lauantaiaamuna tapahtuneessa onnettomuudessa. Neljäs autossa ollut taistelee hengestään.

Onnettomuus tapahtui lähellä Savonlinnan keskustaa.

Päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Pirronen sanoo Savonlinnan aamun kuolonkolarista, että henkilöautolla oli liikaa nopeutta.

Kolme nuorta savonlinnasta kuoli ja yksi kiidätettiin Kuopioon sairaalahoitoon, kun henkilöauto ajoi Savonlinnan ohitustiellä ensin keskikaistan kivetykseen, sitten oikea kylki edellä ajokaistojen väliin ja törmäsi lopulta opastinpylvääseen.

Lue lisää: Kolme nuorta kuollut liikenne­onnettomuudessa Savonlinnassa

– Ilmeisesti tilannenopeus on ollut sen verran suuri, että auton hallinta on menetetty.

Pirronen ei ota varsinaisesti kantaa, ajoiko auto ylinopeutta, vaan viittaa siihen että ainakin olosuhteisiin nähden nopeus on ollut liian suuri.

Onnettomuus tapahtui kello kuudelta aamulla. Onnettomuuspaikalla on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus ja sää oli onnettomuuden aikana sateinen.

Auto oli tulossa Savonlinnaan kaupungin pohjoispuolella kulkevaa ohitustietä pitkin lännen suunnasta. Auto suistui ohitustieltä lähellä Savonlinnan keskustaa.

Poliisi kertoi, että onnettomuudessa menehtyi kolme autossa ollutta noin 20-vuotiasta savonlinnalaista. Lisäksi yksi autossa ollut loukkaantui vakavasti.

Tapahtumapaikka oli lauantaina noin kello 10.30 asti suljettu liikenteeltä.

Poliisi on vaitonainen tapahtumien yksityiskohdista. Pirronen ei ota tässä vaiheessa kantaa siihen, onko sairaalahoitoon kiidätetty ollut autossa matkustajana vai kuljettajana. Pirrosen mukaan tutkinta on alkuvaiheessa. Seuraavan kerran poliisi aikoo tiedottaa tapahtumista maanantaina.

Savonlinnan kaupunki järjestää sunnuntaina suruliputuksen kaupungin lipputangoissa kolarissa surmansa saaneiden nuorten muistoksi.

Sunnuntai-iltana tai viimeistään maanantaina on kaupungin ja seurakunnan järjestämä muistotilaisuus.

– Onhan tämä surullinen ja järkyttävä uutinen. Meillä oli eilen Pyhän Olavin päivä, kaupungin juhlapäivä, ja tänään on surupäivä, Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine sanoo.

Kaupunki on käynnistänyt kriisiaputoimet perheille. Itä-Suomen sairaanhoitopiiri toimittaa yleisen kriisiapunumeron, johon voi ottaa yhteyttä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?