10 loukkaantunut liikenneonnettomuudessa Sastamalassa – kolmella ala­ikäisellä vakavat vammat

Kuuden osallisen vammat voidaan luokitella vakaviksi.

Lääkärihelikopteri on paikalla onnettomuuspaikalla.

3.7. 19:26

Kymmenen henkilöä on loukkaantunut kolmen auton kolarissa sunnuntai-iltana Pohjanmaantiellä Sastamalassa. Loukkaantuneet on kuljetettu jatkohoitoon tai tarkastettavaksi sairaalaan.

Kuuden henkilön vammat ovat päivystävän palomestari Lassi Kylälammin mukaan vakavia. Puolet loukkaantuneista kuljetettiin Tampereen yliopistolliseen sairaalaan ja loput Poriin Satakunnan keskussairaalaan.

Onnettomuudessa Pohjanmaantietä pohjoiseen ajanut auto oli kääntymässä Kiimajärven uimarannan risteyksestä, kun se törmäsi viereistä kaistaa ajaneeseen autoon.

– Etelään suunnannut auto lensi törmäyksen voimasta ojaan ja pohjoiseen suuntaava auto törmäsi takana ajaneen auton keulaan, Kylälammi kertaa onnettomuusketjua.

Kaikkiaan kolmessa autossa oli kyydissä 11 henkilöä. Ainut loukkaantumiselta ja jatkohoidolta välttynyt matkustaja oli autossa, joka ajoi uimarannalle kääntyneen auton takana.

Onnettomuudessa oli osallisena neljä lasta ja kolme heistä sai vakavia vammoja.

Kylälammi tarkentaa, että lapsilla tarkoitetaan tässä tapauksessa yleisesti alaikäisiä eikä onnettomuudessa ollut osallisena pieniä lapsia.

Liikenne oli onnettomuuden takia poikki. Kylälammi kertoi illalla kello seitsemän jälkeen, että pelastuslaitos ja muut viranomaiset ovat poistuneet paikalta, ja tie on jälleen auki.

Tie oli suljettuna noin tunnin. Aamulehti uutisoi, että autojonoa ehti muodostua Kiikoisten suuntaan tiesulun ajan.

– Näissä tilanteissa pyydämme muulta liikenteeltä malttia onnettomuuspaikalla, Kylälammi muistuttaa.

Onnettomuuspaikalla oli kaikkiaan 8 ambulanssia, lääkinnän kenttäjohto, lääkärihelikopteri, 4 pelastuslaitoksen yksikköä ja poliisi. Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta hieman kello viiden jälkeen sunnuntaina.

Uutista päivitetty uusin tiedoin kello 20.43

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?