Kesätapahtuma muuttui kaaokseksi Kuopiossa – yleisöltä täystyrmäys: ”Aivan täydellinen fiasko”

Ihmiset vaativat sosiaalisessa mediassa rahojaan takaisin, koska Kuopion viinijuhlien järjestelyt pettivät pahemman kerran. Tapahtuman järjestäjän mukaan ongelmat saadaan korjattua sunnuntaina.

Kuopion viinijuhlat jatkuu ensi viikonloppuun asti.

3.7. 13:45

Torstaina alkanut Kuopion viinijuhlat muuttui lauantaina kaaokseksi. Paikalla ollut Valtteri kertoo, että festivaalivieraat olivat todella nyrpeissään tapahtuman järjestelyistä. Tapahtumasta jäänyt kuva ei ole millään tavalla positiivinen.

– Kokemus oli aika karmiva, hän kuvailee.

Ensin hän jonotti tunnin myyntipisteelle, joka ehdittiin sulkea ennen kuin Valtteri ehti ostoksille.

– Koko keikka meni ohi jonotellessa.

Seuraavalle myyntipisteelle hän jonotti noin puoli tuntia. Toiselta myyntipisteeltä oli viini loppu, joten hän joutui tyytymään olueen.

– Sen jälkeen olikin aikamoinen vessahätä. Vessoihin oli samanlaiset jonot. Kesti 45 minuuttia päästä vessaan.

Haloo Helsinkiä! he katsoivat pari kappaletta.

– Sitten oli pakko lähteä pois.

  • Olitko paikalla? Lähetä kuva Ilta-Sanomiin esimerkiksi WhatsAppilla numeroon 0406609019.

Myös sosiaalisessa mediassa kymmenet viinijuhlilla käyneet raportoivat, että tapahtuma-alueella järjestelyt ovat epäonnistuneet todella pahasti.

– Täällä on jonotusmaratoni käynnissä. Paskat kemut, raportoi yksi käyttäjistä lauantai-iltana tapahtuma-alueelta Facebookin tapahtumasivulle.

– Hyvin meni, piditte huolen etten ryypännyt liikaa, yksi festivaalivieras kirjoitti sunnuntain vastaisena yönä.

Ihmiset moittivat muun muassa pitkiksi – yhden kommentoijan mukaan jopa kahden tunnin mittaiseksi – paisuneita jonoja. Lisäksi paahtavassa helteessä oli vaikea löytää vesipisteitä.

– Vesipulloja kyseltiin monesta kojusta ja ei-oota saatiin. Hellepäivänä tämä on käsittämätöntä. Yksi vesipiste kuulemma alueella oli, mutta ei tähän törmätty. Yhdessä kommentissa todetaan, että hyvä humalan alku ehtii muuttua laskuhumalaksi, jos joutuu jonottamaan tunnin.

– Järjestelyt täysin hukassa ja amatööritasolla, moittii yksi kävijä.

Osa sanoo kommentoijista kertoo, että illan esiintyjät jäivät katsomatta, koska aika kului jonottaessa. Lauantai ei juuri kehuja saanut.

– Surkeimmat festarit ikinä! Ei enää ikinä, kiitos.

– Kuopion viinijuhlat on ehkä surkeimmin järjestetty tapahtuma suomessa.

– Järjestelyissä ei kyllä toiminut mikään, ei voi puhua vain viivästyksistä.

– Aivan täydellinen fiasko koko viinijuhlat.

Joidenkin Facebook-kommenttien perusteella torstaina ja perjantaina viinijuhlien järjestelyt toimivat paremmin kuin lauantaina.

Jonoja alkoi muodostua kahdeksan jälkeen, kun suurin osa ihmisistä saapui samaan aikaan katsomaan 20.30 esiintynyttä Behmiä. Vielä ennen kahdeksaa alueelta sai palvelua ”normaalilla” jonotuksella.

Kuopion viinijuhlat pahoitteli pieleen menneitä järjestelyjä sunnuntaiaamuna Facebookissa. Järjestäjien mukaan 10 000 henkeä vetävällä tapahtuma-alueella oli lauantai-iltana 7 700 ihmistä. Silti ihmiset raportoivat sosiaalisessa mediassa, että ihmisiä oli alueella liikaa.

– Luojan kiitos alueelle ei ollut päästetty tuota 10000 henkeä. En ymmärrä mihin se määrä perustuu ja mihin se olisi mahtunut, kun väentungos hirvitti jo tällä 7700 osallistujajoukollakin, yksi Facebook-käyttäjä pohtii.

Osuuskauppa PeeÄssän ryhmäpäällikkö Mikko Rosendahl sanoo, että tapahtumassa oli saman verran ihmisiä kuin aiempinakin vuosina.

– Ei se siitä ole kiinni, mutta teknisiä haasteita oli aika reilusti.

Hän kertoo, että ongelmat johtuivat siitä, että kaksi myyntipistettä menetti lauantaina sähköt ja työvoimassa oli puutteita. Sähkövika johtui viallisesta kaapelista, jota ei pystytty lauantaina vaihtamaan. Vian vuoksi kassat olivat hitaita ja kaksi myyntipistettä piti sulkea kokonaan kahden viimeisen esiintyjän ajaksi.

– Olemme pahoillamme viivästyksistä, joita viinikylässä eilen vierailleet ihmiset ovat kokeneet.

– Konsertit pystyttiin kuitenkin järjestämään normaalisti ja yleisö viihtyi esitysten aikana.

Rosendahl sanoo, että viallinen kaapeli vaihdetaan sunnuntaina. Ensi viikolla festivaali jatkuu normaalisti. Hän on pahoillaan, että tekniset viat aiheuttivat harmia festivaalivieraille.

Viinijuhlat jatkuvat koko ensi viikon. Sunnuntaina juhlilla on yksityistilaisuus.

Eri lukijat kertoivat Ilta-Sanomille myös festivaalialueella olleen ilmatäytteisen porttikaaren sortuneen.

Lisäksi yllättävät sairastumiset aiheuttivat vajetta henkilöstössä.

– Ajankuva valitettavasti edelleen on, että ihmisiä sairastuu äkillisesti. Näin myös kävi myös eilen illalla ennen työvuorojen alkua. Emme saaneet riittävästi korvaavaa työvoimaa loppuillalle.

Facebookissa ihmiset kertoivat, että haluavat rahansa takaisin. Rosendahl sanoo, että mahdollisuudesta saada rahat takaisin keskustellaan Peeässässä.

– Jos asiakkaalla on asiakaspalveluun liittyen reklamoitavaa tai hyvityspyyntöjä, käsittelemme tapaukset yksitellen.

Reklamaatiot ja hyvityspyynnöt voi lähettää viinijuhlille sähköpostilla osoitteeseen kuopio.winefestival@sok.fi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Kuopiossa oli vielä kello 21 yli 27 astetta lämmintä eli olosuhteet ovat olleet todella tukalat. Osa sosiaalisen median käyttäjistä sanookin, että he joutuivat lähtemään alueelta, koska sieltä ei saanut edes vettä. Myös vessajonot olivat todella pitkät.

Rosendahl sanoo, että hänen tiedossaan ei ole, että helteisen sään ja veden saamisen vaikeus olisi aiheuttanut vaaratilanteita viinijuhlilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?