Yle: Puhdasta juomavettä katoaa 300 000 litraa vuorokaudessa Hattulassa – 100 euron palkkio ratkaisevasta vihjeestä

300 000 litraa puhdasta juomavettä valuu hukkaan vuorokaudessa Hattulassa, kertoo HS-Veden käyttöinsinööri Ylelle.

28.6.2022 17:21

Hattulassa etsitään suurta vesijohtovuotoa. Alueen vesilaitoksilta lähtee vettä normaalia enemmän, mutta vuotoa ei ole onnistuttu paikantamaan, kerrotaan HS-veden tiedotteessa.

Vuoto on havaittu jo huhtikuussa.

HS-Veden käyttöinsinööri Sanna Heinonen kertoi Ylelle, että jo useamman viikon ajan on kadonnut noin 300 000 litraa puhdasta juomavettä vuorokaudessa.

Heinonen kertoi Ylelle, että vuoto ei vaikuta tässä vaiheessa myöskään veden riittävyyteen. Vettä voi Heinosen mukaan käyttää normaalisti.

– Pidemmän päälle tämä voi vaikuttaa riittävyyteen, jos tulisi vaikka toinen vuoto, tai iso tulipalo johon käytettäisiin paljon vettä, Heinonen kertoo Ylelle.

HS-vesi on pyytänyt Hattulan alueella liikkuvilta vinkkejä paikoista, joissa olisi näkyvissä viitteitä vesijohtovuodosta. HS-vesi maksaa vuodon löytymiseen johtavasta vihjeestä 100 euron vihjepalkkion.

Merkkejä vuodosta voivat olla HS-veden mukaan esimerkiksi normaalisti kuivissa paikoissa olevat laajat kosteat alueet tai runsas kirkas vesi ojissa myös sateettomina kuukausina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?