”Et sä kuitenkaan ammu”, mies uhosi poliisille veitsi kädessään – pian kahvilan lattia peittyi vereen

Kirkkonummelaisen kahvilan asiakkaat joutuivat helmikuisena talvipäivänä tyrmistyttävän tilanteen todistajiksi.

Mies pakeni poliisia asematunnelia pitkin kahvila-konditoriaan. Konstaapeli ampui, kun mies ei luopunut veitsestä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut välituomion helmikuisesta tapauksesta, jossa 27-vuotiasta miestä syytetään poliisin murhayrityksestä Kirkkonummella.

Alueen ainoa poliisihälytyspartio oli saanut häiriötehtävän, jossa vanhemmat pyysivät poliiseja hakemaan miehen pois heidän tiluksiltaan.

Välituomiosta ilmenee, että hänet vietiin terveysasemalle saamaan hoitoa. Tuntien odottelun jälkeen miehen käytös muuttui levottomaksi, joten partio päätti siirtää hänet poliisiauton takatilaan.

Tilanne eskaloitui, kun poliisi havaitsi auton takatilasta kantautuvan kovaäänistä koputusta ja savun hajua. Virkavalta avasi takaoven, ja samassa mies sukelsi ulos savun seasta.

Hän oli polttanut sytyttimellä tavaroitaan ja pyrki lähtemään pakosalle.

Lue myös: 26-vuotias mies vangittiin poliisimurhan yrityksestä Kirkkonummella – loukkaantui itse poliisin luodista

Poliisit havahtuivat maijan takatilasta kantautuvaan savunhajuun. Mies oli polttanut tavaroitaan.

Partio käytti mieheen etälamautinta, mutta siitä huolimatta hän ehti paeta poliisien otteesta. Mies muun muassa potkaisi konstaapelia päähän.

Kirkkonummen asema-alueen valvontakamerat tallensivat, kuinka mies hölkkäsi karkuun poliisit perässään.

Pakomatka päättyi aseman läheiseen kahvilaan, jossa oli paikalla useita työntekijöitä ja asiakkaita. Mies haki kahvilan keittiöstä kookkaan veitsen ja lähestyi sen kanssa kahvilaan perässään ennättänyttä konstaapelia.

Poliisi kehotti ulkopuolisia poistumaan kahvilasta. Konstaapeli lähti itsekin peruuttamaan pois tilanteesta ja käski miestä useasti laittamaan veitsen pois. Hän varoitti, että joutuu muuten ampuman miestä.

– Et sä kuitenkaan ammu, mies vastasi.

Poliisi ampui miestä oikeaan reiteen. Konstaapelin mukaan mies yritti vielä osuman saatuaan ottaa uuden askeleen, hymy kasvoillaan.

Kahvilassa vallitsi sekasortoinen näky. Lattia tahmaantui verijäljistä.

Lue myös: Poliisi vaatii miestä vangittavaksi liittyen epäiltyyn poliisin murhan yritykseen Kirkko­nummella

Veitsi saatiin mieheltä pois vasta neljän poliisin voimin, kun toinenkin partio oli saapunut paikalle. Mies oli vastustellut virkavaltaa niin, että veitsi hajosi kahteen osaan. Kahva jäi miehen käteen.

Esitutkintamateriaalin kuvista ilmenee, kuinka kahvilatiskin takainen lattia oli kauttaaltaan punaisena veren peitossa ja tavarat tippuneet hyllyiltä.

Miestä taltutti lopulta neljä poliisia.

Mies on myöntänyt teot pääosin. Asian käsittelyä jatketaan Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen.

Silloin oikeus ratkaisee, mihin rikoksiin miehen katsotaan syyllistyneen.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta murhan yrityksestä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, varomattomasta käsittelystä, haitanteosta virkamiehelle sekä huumausainerikoksesta.

Teräosaltaan 21-senttinen veitsi meni kahtia, kun poliisit yrittivät irrottaa sitä miehen otteesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?