5-vuotiaan tapon yritys Porvoossa: Vakavasti vammautunut lapsi yhä sairaalassa – äitiä ei ole päästy kuulustelemaan

Rikoksesta epäilty äiti oli myös vastustellut poliisimiestä kiinniottonsa yhteydessä.

Rikospaikka sijaitsee Porvoossa Huhtisen alueella kaupungin vuokratalossa.

27.6.2022 10:27 | Päivitetty 27.6.2022 11:04

Porvoossa viime tiistaina äitinsä pahoinpitelemäksi joutunut 5-vuotias lapsi on edelleen sairaalahoidossa vakavien vammojen vuoksi.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heidi Niemi Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, ettei teosta epäiltyä äitiä ole vielä päästy lainkaan kuulustelemaan.

Porvoossa Huhtisen alueella sijaitsevassa asunnossa tapahtunut väkivallanteko paljastui, kun sosiaaliviranomaiset menivät tarkastuskäynnille tiistaina aamukymmenen aikaan.

He näkivät ikkunasta, kuinka äiti pahoinpiteli lasta asunnon sisällä ja soittivat hätäkeskukseen. Tutkinnanjohtaja Niemen mukaan partio oli paikalla nopeasti. Poliisit rikkoivat asunnon ikkunan ja saivat lapsen turvaan.

Lue lisää: Epäily: Äiti yritti tappaa 5-vuotiaan lapsensa Porvoossa

Asunnossa ei ollut paikalla muita henkilöitä äidin ja lapsen lisäksi. Poliisi tutkii 5-vuotiaan tapausta tapon yrityksenä. Lisäksi äitiä epäillään virkamiehen vastustamisesta, sillä hän oli vastustellut poliisimiestä kiinniottonsa yhteydessä.

Pikkulapseen kohdistunut väkivalta järkytti alueen naapurustoa syvästi. Samassa taloyhtiössä asuva Raija Sevilä kertoi IS:lle tapahtumapäivänä tekemistään havainnoista.

– Istuin kotona lukemassa kirjaa ja kuulin, kuinka ikkuna meni rikki. Sen jälkeen kuulin huutoa ja menin omalle parvekkeelleni katsomaan. Näin, kuinka nainen vietiin käsiraudoissa pois, Sevilä kertoi Ilta-Sanomille.

Naapurin käsityksen mukaan äiti asui asunnossa yhdessä poikansa kanssa, ja he ovat usein ulkoilleet yhdessä talon pihamaalla.

TutkinnanjohtajaN mukaan tapauksen tutkinta ei juhannuksen aikaan ole edennyt, koska äitiä ei ole vielä päästy kuulustelemaan. Toistaiseksi häntä ei ole myöskään vaadittu vangittavaksi.

Poliisi ei kommentoi, onko rikoksista epäilty nainen itse yhä sairaalahoidossa.

– Poliisi tiedottaa tästä asiasta oma-aloitteisesti sitten kun pystymme. Tässä vaiheessa tiedotettavaa ei ole, Niemi sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?