Juhannuksen paluuliikenne muuttui kaaokseksi rautateillä

Kello 23 myöhässä kulki 18 kaukojunaa.

Junaliikenne on ratatöiden vuoksi häiriintynyt ympäri Suomen. Tämä kuva on Tampereen asemalta, jossa junamatkustajat siirtyivät linja-autoihin.

26.6. 23:25

Pitkittyneet ratatyöt sekoittavat juhannuksen junaliikennettä ympäri Suomen, tiedottaa VR.

Suurin osa kaukojunista kulkee tällä hetkellä aikataulustaan jäljessä. Pahimmillaan viivästykset ovat noin kolmen tunnin luokkaa.

VR:n Junat kartalla -palvelun mukaan kello 23 myöhässä kulki 18 kaukojunaa. Niistä pahiten myöhässä oli Helsingistä Joensuuhun matkannut juna, joka kulki yli neljä tuntia aikataulustaan jäljessä.

Matkustajat siirtyivät linja-autoihin Tampereen rautatieasemalla.

Junia hidastavia ratatöitä tehdään muun muassa Jämsän ja Jyväskylän sekä Tampereen ja Toijalan välillä. Myös Imatralla junaliikenne on ratatöiden vuoksi häiriintynyt.

Sekä Tampereen ja Toijalan että Jämsän ja Jyväskylän välinen junaliikenne korvattiin bussiyhteyksillä. Molempien välien ratatöiden on arvioitu valmistuvan kello yhden aikaan yöllä.

Esimerkiksi Rovaniemeltä Helsinkiin kulkevasta junasta siirtyi Tampereella busseihin yli 700 matkustajaa, kertoo VR:n junatyön esimies Kimmo Vanhala.

Aikataulunäyttö Tampereen rautatieasemalla näytti useiden junien olleen sunnuntaina myöhässä.

Vanhalan mukaan tällaisen määrän kuljettamiseen kaivataan kahdeksan tai yhdeksän linja-autoa. Tampereelle linja-autoyhteyksiä kaipaavia junia tuli myös muun muassa Porista ja Jyväskylästä.

Tampereen ja Toijalan rautatieasemien väliä kulki jatkuvaa kyytiä kaikkiaan vajaa kaksikymmentä linja-autoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?