Turisti peruutti matkailuautoa Kolilla – kohta olivat jo poliisit paikalla

Juhannus on työllistänyt poliisia – myös Pohjois-Karjalassa.

Kolin kansallismaisemaa.

26.6. 23:50

Itä-Suomen poliisi kertoo tehtävästä Lieksassa Kolin kansallismaisemissa. Tapaus sattui lauantaina iltapäivällä noin kello 16, kun Suomessa turistina matkailuautoa ajanut mies oli päättänyt peruuttaa ajokkiaan.

Se oli osunut suoraan toisen auton kylkeen. Kun poliisit saapuivat paikalle, totesivat he tapahtuneen ja pyysivät pitkää puhallusta alkometriin. Numerot pysähtyivät lukemaan 0,84 promillea. Asiaa tutkitaan nyt rattijuopumuksena.

Erääseen toiseenkin tehtävään Pohjois-Karjalassa liittyivät alkoholi ja liikenneväline. Viinijärvellä veneili lauantaina illalla kello 21 aikaan mies, joka puhalsi alkometriin lukeman 2,45 promillea. Hän kuljetti venettä, jossa oli 75 hevosvoiman perämoottori. Sen sijaan veneessä ei ollut rekisteritunnusta paikoillaan, eikä veneessä ollut sammutinta. Tutkittavia rikosnimikkeitä ovat vesiliikennejuopumus, ajoneuvorikkomus ja vesiliikennerikkomus.

Miehen epäillään kuljettaneen moottorivenettä alkoholin vaikutuksen alaisena Viinijärvellä lauantai-iltana kello yhdeksän aikaan. Vesivalvontaa suorittanut poliisipartio pysäytti moottoriveneen, johon oli kytketty 75 hevosvoiman perämoottori. Veneessä ei ollut rekisterikilpeä paikoillaan eikä siitä löytynyt sammutinta. Kuljettaja puhalsi alkometriin 2,45 promillea. Asiaa tutkitaan vesiliikennejuopumuksena, ajoneuvorikkomuksena ja vesiliikennerikoksena.

Uutista korjattu 27.6. klo 10.35. Korjattu sana rekisterikilpi sanalla rekisteritunnus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?