Ratatyöt viivästyivät – tällainen ryysis syntyi helteiselle Tampereen asemalle

Jämsä-Jyväskylä-välillä liikennöivät junat korvataan linja-autoilla, ja Imatralla pysähtyvät junat myöhästyvät noin 30–90 minuuttia.

Tampereella matkustajat siirtyivät busseihin.

26.6. 17:49

Pitkittyneet ratatyöt aiheuttavat viivästyksiä juhannuksen paluuliikenteeseen Jämsän ja Jyväskylän välillä sekä Imatralla. Asiasta tiedottaa Fintraffic.

Radan tunnelityö Jämsä-Jyväskylä-välillä ei valmistunut suunnitellussa aikataulussa, minkä vuoksi väliä liikennöivät henkilöjunat korvataan linja-autoilla. Työn valmistumisen uusi arvioitu valmistumisaika on kello yhden aikaan ensi yönä.

Väliä eivät myöskään kulje R-junat, toisin kuin VR Matkalla -sovellus näyttää, tiedottaa VR.

Ratatöiden arvioitiin aiemmin aiheuttavan pieniä myöhästymisiä myös Imatralla. Fintrafficin mukaan ratatöiden viivästyminen viivästyttää junia Itä-Suomessa arvioitua pidempään. Illan aikana Imatralla pysähtyvät junat ovat arviolta 30–90 minuuttia.

Sadat ihmiset vaihtavat kyytiä Tampereen rautatieasemalla

Esimerkiksi Rovaniemeltä Helsinkiin kulkevasta junasta siirtyy Tampereella busseihin yli 700 matkustajaa, kertoo VR:n junatyön esimies Kimmo Vanhala. Vanhalan mukaan tällaisen määrän kuljettamiseen kaivataan kahdeksan tai yhdeksän linja-autoa. Tampereelle linja-autoyhteyksiä kaipaavia junia tulee myös muun muassa Porista ja Jyväskylästä. Tampereen ja Toijalan rautatieasemien väliä kulkee jatkuvaa kyytiä kaikkiaan vajaa kaksikymmentä linja-autoa.

Tunnelma Tampereen rautatieasemalla on Vanhalan mukaan olosuhteisiin nähden sujuva.

–  Toki matkustajista tuntuu pahalta, kun joutuvat odottamaan, hän sanoo.

Vanhalan mukaan odottamisaikaa kannattaa varata, mutta hän arvelee, ettei linja-autoihin pääsemistä joutuisi odottamaan puolta tuntia kauempaa.

Forecan sääennusteen mukaan Tampereella lämpötila on 29 astetta kello 18, mutta se tuntuu kuin olisi 32 astetta.

Tuliko sinulle mutkia matkaan ratatöiden takia? Lähetä vinkki IS:n WhatsAppiin: 040 660 9019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?