Ainakin viisi ihmistä hukkunut – poliisilla ollut kiireinen juhannus

Päihtyneet juhlijat ja erilaisilla ajoneuvoilla hurjastelijat ovat työllistäneet viranomaisia. Ainakin viisi ihmistä on hukkunut.

26.6. 13:16

Ainakin viisi ihmistä on hukkunut Suomessa helteisen juhannusviikonlopun aikana.

Lauantaina 69-vuotias mies hukkui uimarannalla Paraisilla.

Kalajoella vapaaehtoisen pelastuspalvelu Vapepan etsijät löysivät kadonneen veneilijän hukkuneena vedestä myöhään iltapäivällä lauantaina. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu puolenpäivän aikaan tyhjillään olleesta soutuveneestä.

Iisalmessa pelastuslaitoksen sukeltaja löysi lauantaina veteen vajonneen miehen menehtyneenä noin 18 metriä rannasta Koljonvirralla .

Ristijärvellä löydettiin mies kuolleena rantavedestä juhannusaattona alkuillasta. Iäkäs mies oli lähtenyt rantasaunalta uimaan ja saanut ilmeisesti sairauskohtauksen vedessä. Elvytystoimet aloitettiin viipymättä, mutta siitä huolimatta mies menehtyi.

Laukaassa Keski-Suomessa hukkui perjantai-iltana veden varaan joutunut ihminen.

Yleiseen hätänumeroon 112 tehtiin lauantaina 12  287 hätäilmoitusta. Niistä 40 prosenttia oli poliisitehtäviä ja 51 prosenttia ensihoitotehtäviä. Loput olivat pelastus- ja sosiaalipäivystystehtäviä.

Juhannusaattona perjantaina hälytyksiä tehtiin hieman vähemmän, 11 713.

Poliisille ja pelastuslaitokselle viikonloppu on ollut kiireinen ympäri Suomen.

Viranomaisia ovat työllistäneet lukuisat ratti- ja ruorijuopot, liikenteessä hurjastelut, tappelut, pahoinpitelyt ja kotihälytykset sekä tuli- ja metsäpalot.

Sunnuntaina Pirkanmaalla Ikaalisissa syttyi sunnuntaina palamaan Fortumin sähköakkujen kierrätyslaitos.

Juhannusfestifvaali Raumanmeren Juhannus Raumalla sujui poliisin näkökulmasta suhteellisen hyvin, kertoo Lounais-Suomen poliisi tiedotteessaan. Poliisi kertoo, että häiriötehtäviä ei ole ollut festivaalialueella tai sen välittömässä läheisyydessä erityisen paljon.

Poliisi teki alueelta tai sen läheisyydestä 22 rikosilmoitusta huumausaineen käyttörikoksesta ja kaksi huumausainerikoksesta. Lisäksi poliisi tavoitti alueelta kaksi etsintäkuulutettua.

Tampereen Iidesrannassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä mies nukahti kesken ruoanlaiton. Miehen uunissa paistama pizza kärysi ja savusi voimakkaasti, jolloin naapurit havahtuivat palovaroittimen ääneen ja savuun. Pelastuslaitoksen savusukeltajat saivat kuitenkin miehen pelastettua asunnosta ja sammuttivat alkupalon.

Juhannuspäivänä aamupäivällä ulkomaalainen mies kuoli Metsä Fibren tehdastyömaalla Kemissä. Mies menehtyi vammoihinsa työtehtävissä, kun palkki putosi hänen päälleen. Poliisi tutkii asiaa työtapaturmana ja selvittää kuolemansyytä.

Kokkolassa mies uhkasi poliispartiota kirveellä kiinniottotilanteessa. Häntä epäillään muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Poliisi otti perjantai-iltana kiinni neljä henkilöä törkeästä ryöstöstä ja törkeästä ampuma-aserikoksesta epäiltynä Järvenpäässä. Tarkastuksessa epäiltyjen autosta löytyi konepistooli.

Perjantaina poliisi löysi ajoneuvon tarkastuksen yhteydessä Hyvinkäällä kaksi Helsingistä vuonna 2019 varastettua lasten maastopyörää. Kun autossa ollut pariskunta ei ollut halukas selvittämään tapahtumia, poliisi otti molemmat kiinni varkaudesta epäiltyinä.

Lauantaina aamupäivällä Vantaan Kivistössä ryöstettiin kaksi kioskia aseella ja pesäpallomailalla uhaten. Epäillyt saivat saalikseen pienen summan rahaa, mutta poliisi tavoitti heidät läheisestä asunnosta.

Juhannusaattona Kangasniemellä Etelä-Savossa mies hurjasteli mönkijällä reippaasti päihtyneenä. Kyydissä ollut matkustaja putosi kiihdytyksessä kyydistä ja loukkaantui. Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta ja vammantuottamuksesta.

Perjantaina Muurolan eteläpuolella valtatie 4:llä henkilöauto suistui tieltä ja törmäsi kuuseen. Törmäyksen voimasta puu meni poikki ja auto lensi katolleen. Kolme autossa ollutta ihmistä loukkaantui ulosajossa.

Kuhmossa poliisi etsi sähköpolkupyörällä liikenteeseen lähtenyttä 70-vuotiasta miestä lauantaina. Muutamaa tuntia myöhemmin mies löytyi.

Päijät-Hämeessä Padasjoella venepoliisin partio pysäytti perjantai-iltana Päijänteellä saunalautan, jota kahden miehen epäillään kuljettaneen päihtyneenä. Poliisi epäilee miehiä vesiliikennejuopumuksesta.

Pieni moottorivene kaatui juhannusaaton ja -päivän välisenä yönä Jyväskylän Säynätsalossa Lehtissaaren ja Korpisen välillä. Yhteensä seitsemän nuorta aikuista joutui veden varaan. Rannalta tapahtuman nähneet aloittivat välittömästi pelastustoimet soutuveneillä ja onnistuivat tuomaan neljä ihmistä rantaan. Pelastuslaitoksen veneyksikkö kuljetti loput kolme ihmistä rantaan. Järvipelastajat siirsivät kaatuneen veneen pois laivareitiltä ja hinasivat sen rantaan.

Savonlinnassa säästyttiin juhannusaattoiltana säikähdyksellä, kun humalassa uimaan mennyt ihminen oli vaarassa hukkua. Samaan seurueeseen kuulunut onnistui pelastamaan uimarin veden varasta. Ensihoitajat tarkastivat uupuneen uimarin tilan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?