Sauli Niinistö ja Jenni Haukio lensivät Ahvenan­maalta kotiin kesken juhlallisuuksien

Syy lähtöön ei ole tiedossa, mutta osapuolia oli varoitettu jo etukäteen, että presidentti saattaa joutua lähtemään heti, kun hänen aktiivinen osuutensa on ohi.

| Päivitetty

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio lensivät Ahvenanmaalta kotiin kesken juhlallisuuksien.

Presidentin kansliasta kerrotaan, että Ruotsin hovia ja Ahvenanmaan Lagtingetiä (isäntää) oli jo ennen vierailua varoitettu, että tasavallan presidentti ja hänen puolisonsa saattavat joutua lähtemään heti, kun presidentin aktiivinen osuus on päätynyt eli keskusteluiden ja puheen jälkeen.

– Kun presidentin oli väistämättä palattava, ei hän siten voinut jäädä muiden vieraiden kanssa seurustelemaan illalliselle. Sekä Ruotsin hovi että isäntätaho ilmaisivat jo etukäteen ymmärtävänsä tilanteen täysin, TPK:sta viestitetään IS:lle.

  • Artikkelin yläosassa olevasta videosta voit katsoa presidentti Niinistön Ahvenanmaalla pitämän tiedotustilaisuuden.

Varsinainen syy matkan lyhenemiseen ei ole tiedossa.

Presidenttipari lähti kohti helikopteria heti juhlatilaisuuden jälkeen, joka järjestettiin Julius Sundblomin patsaalla.

Kun kuningatar Silvia ja kuningas Kaarle Kustaa nousivat muiden juhlavieraiden kanssa bussiin, Niinistö ja Haukio nousivat tummaan tila-autoon.

He lensivät helikopterilla takaisin Kultarantaan Naantaliin.

Ahvenanmaalaismiljonääri Anders Wiklöfin avustaja kertoo IS:lle, että Niinistön ja Haukion oli vielä torstai-iltana määrä tulla illalliselle Wiklöfin huvilalle Järsössä.

Niinistöltä ja Haukiolta jäi loppuillan ohjelmasta väliin myös juhlakonsertti.

Ruotsin kuningaspari saapui konserttiin aplodien saattelemana, mutta presidenttiparia ei paikalla näkynyt. Seurueessa oli myös Matti Vanhanen puolisoineen.

Presidenttipari oli Ahvenanmaalla saarimaakunnan itsehallinnon 100-vuotisjuhlilla. Paikalla oli edustamassa myös Ruotsin kuningaspari.

Presidenttiparin oli määrä istua katsomaan konserttia yhdessä Ruotsin kuningasparin kanssa. Kuvassa Matti Vanhanen, Anders Wiklöf, kuningatar Silvia ja kuningas Kaarle XVI.

Kuningas Kaarle Kustaa, kuningatar Silvia, presidentti Sauli Niinistö ja Rouva Haukio Ahvenanmaalla torstaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?