Otaniemen lukiossa Espoossa juhlitaan 10 laudaturin ylioppilasta

Kevään ylioppilaista yksi on kirjoittanut 10 laudaturia.

| Päivitetty

Ylioppilastutkintolautakunnasta kerrotaan, että tulos kirjoitettiin Otaniemen lukiossa Espoossa.

Arvosanapistemäärältään paras tutkintotodistus on 74 pistettä, jonka sai kaksi kokelasta. Toinen tuloksen kirjoittaneista on Posion lukiosta. Hän kirjoitti yhdeksän laudaturia, yhden eximian ja yhden magnan. Samoille kokonaispisteille ylsi Pudasjärven lukion oppilas kahdeksalla laudaturilla ja kolmella eximialla.

Esimerkiksi yhdestä laudaturista saa seitsemän, eximiasta kuusi ja magnasta viisi arvosanapistettä.

Tänä keväänä valmistuu noin 24 700 uutta ylioppilasta. Ylioppilaita valmistuu vielä lisää, kun kokelaat saavat puuttuvat opintonsa suoritettua.

Ylioppilastutkintolautakunta toimitti kevään tutkinnon tulokset lukioille tänään aamuyhdeksältä lautakunnan tutkintopalvelun kautta. Myös kevään pisterajat on julkaistu lautakunnan verkkosivuilla.

Tulokset näkyvät myös Opetushallituksen Oma Opintopolku -palvelussa keskiviikkoaamusta alkaen.

Lukio voi ilmoittaa tulokset kokelaille heti. Jokainen kokelas saa tietää omat tuloksensa omasta lukiostaan opinahjon ilmoittamasta ajankohdasta alkaen.

Kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin ilmoittautui 46 340 kokelasta. Luvussa ovat mukana sekä tutkinnon eri vaiheissa olevat kokelaat että sellaiset kokelaat, jotka uusivat hyväksyttyjä tai hylättyjä kokeita tai täydentävät tutkintoaan.

Ilmoittautumisia eri tutkintoaineisiin ja oppimääriin oli yhteensä noin 140 000. Kaikille pakollisen äidinkielen ja kirjallisuuden kokeen lisäksi eniten ilmoittautumisia oli englannin pitkän oppimäärän sekä matematiikan pitkän ja lyhyen oppimäärän kokeisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?