15-vuotias tytär jäi kiinni näpistyksestä, poliisi-isä meni shokkiin ja syyllistyi itsekin rikokseen

Poliisi-isä rikkoi virkavelvollisuuttaan, kun hän ei jäävännyt itseään näpistyskeikalta.

14.5. 18:19

15-vuotiaan tyttären näpistys poiki poliisi-isälle rikostuomion. Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi poliisin virkavelvollisuuden rikkomisesta 30 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 1 200 euroa.

Hän ei jäävännyt itseään omaa tytärtään koskevan näpistysasian hoitamisesta Porissa huhtikuussa 2021.

Partio sai hälytyksen Puuvillan K-Citymarkettiin, jossa vartijat olivat ottaneet kaksi teinityttöä näpistyksestä epäiltynä kiinni. Partio saapui muutamissa minuuteissa paikalle.

Tuolloin toiselle poliisimiehelle selvisi, että toinen näpistelijä oli hänen 15-vuotias tyttärensä. Se oli poliisi-isälle hänen kertomansa mukaan shokki. Poliisi kuvaili tilannetta käsittämättömäksi. Hän ripitti tytärtään kovaan ääneen.

Partio päätti hoitaa tilanteen itse. Poliisi-isä maksoi omatoimisesti tyttöjen hallusta löytyneen ripsivärin. Partio ei kirjannut näpistyksestä lainkaan rikosilmoitusta, koska kaupalla ei ollut asiassa vaateita. Partio vei tytöt koteihinsa.

Käräjäoikeuden mielestä 52-vuotiaan poliisi-isän olisi esteellisyyssyiden takia pitänyt jäävätä itsensä tilanteen hoidosta. Käräjäoikeuden mukaan paikalle olisi voitu hälyttää toinen poliisipartio. Myös poliisi-isän partiokaveri olisi voinut hoitaa tilanteen yksin, käräjäoikeus totesi.

– (Poliisi-isän) esteellisyys on ollut niin ilmeistä, että hänen on täytynyt se ymmärtää mainitsemistaan harkintakykyynsä mahdollisesti vaikuttaneista syistä huolimatta, käräjäoikeus kirjoitti.

Poliisi-isän partiokaverin virkarikossyyte kaatui.

Satakunnan käräjäoikeus antoi tuomion perjantaina, eikä se ole siten lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?