Vuoto vesi­tornissa pärskäytti vantaalais­koululle tulvan: ”Huomasimme, että vettä tulee pihaa kohti”

Hiekkaharjun koulun rehtorin mukaan koulu odottaa tarkempia tietoa vesivahingon laajuudesta ja vaikutuksista tulevaan kouluviikkoon

Ilta-Sanomien lukijan lähettämät kuvat ja videot näyttävät, kuinka vesi tulvi lähistöllä sijaitsevan koulun pihalla.

13.5. 17:51

Vantaan vanhan vesitornin läheisyydessä tapahtui tänään vesivuoto. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos tiedotti iltapäivällä, että vuodon aiheutti hajonnut vesijohto.

HSY:n verkostopäällikkö Sami Sillsténin mukaan onnettomuus sattui vanhan vesitornin purkutöiden yhteydessä.

– Käynnissä oli purkunosturin valmistelutyöt. Karttaan oli merkitty, että kyseessä olisi ollut käytöstä poistettu vesijohto, mutta näin ei ollut ja vesijohto meni rikki. Eli meidän kartoilla on ollut ikävä virhe.

Sillsténin mukaan vesi valui alikulkutietä pitkin suoraan läheiselle koululle. Vesivuoto aiheutti vesivahingon koululla. Voit katsoa yllä olevalta videolta, miltä koulun pihalla näytti.

– Vettä ehti valumaan ympäristöön 3 000 kuutiota.

Sillsténin mukaan vesitornin alue tullaan tarkastamaan vielä myöhemmin. Lähtökohtaisesti luontoon virranneella vedellä ei ole kielteisiä vaikutuksia ympäristöön.

– Se on vesijohtovettä eli puhdasta. Koska vesi saatiin eristettyä nopeasti, enempää vahinkoja ei aiheutunut. Tilanteella tuskin on aikataulullisesti vaikutusta vesitornin purkutöihinkään.

Vesivuoto tapahtui vanhan vesitornin purkutöiden yhteydessä.

Hiekkaharjun koulun rehtori Anna Halmeen mukaan tilanne havaittiin koulussa aamupäivällä.

– Huomasimme, että vettä tulee pihaa kohti vesitornilta päin. Olimme yhteydessä pelastuslaitokseen, joka saapui hoitamaan tilannetta.

Vesivahingon laajuudesta Hiekkaharjun koululla ei ole vielä toistaiseksi tarkempaa arviota.

Halmeen mukaan vielä on epäselvää, millaisia vaikutuksia vesivuodolla on koulurakennukseen. Rehtorin mukaan vettä ei havaittu koulurakennuksen sisätiloissa.

– Odotamme viranomaisten selvitystä. Ikävä kyllä emme vielä tiedä, vaikuttaako tilanne maanantain koulupäivään.

Halmeen mukaan poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta koulupäivä sujui lähes normaaliin tapaan, eikä oppitunteja jouduttu keskeyttämään tai perumaan.

– Oppilaat ja henkilöstö suhtautuivat hirmu hyvin, vaikka tämä oli yllättävä ja uusi tilanne. Opastimme oppilaat kiertoteitse kotiin ja huoltajiin on oltu tilanteesta yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?