Boris Johnson yllätys­vierailulle Suomeen – tapaa presidentti Niinistön

Britannian pääministeri vierailee Suomessa keskiviikkona.

Britannian pääministeri Boris Johnson saapuu keskiviikkona Suomeen.

10.5.2022 16:00

Britannian pääministeri Boris Johnson saapuu keskiviikkona Suomeen ja tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön Helsingissä.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti asiasta tiistaina iltapäivällä.

Presidentti Niinistö ja pääministeri Johnson keskustelevat Ukrainasta ja Euroopan turvallisuustilanteesta. Keskusteluiden päätteeksi presidentti ja pääministeri Johnson pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Edellisen kerran presidentti Niinistö ja pääministeri Johnson tapasivat JEF-maiden päämieskokouksen yhteydessä Lontoossa maaliskuussa 2022.

Presidentti Niinistö ja pääministeri Johnson tapasivat Britanniassa maaliskuussa.

Ensimmäisenä Johnsonin vierailusta kertoi tiistaina STT omiin lähteisiinsä viitaten. STT:n tietojen mukaan Johnson vierailee keskiviikkona myös Ruotsissa.

Suomessa nähtiin korkean tason brittivieraita viimeksi viime viikolla. Tuolloin Suomessa vieraillut Britannian puolustusministeri Ben Wallace sanoi, että maa tulisi Suomen ja Ruotsin avuksi, jos niihin hyökättäisiin. Wallacen mukaan tämä tapahtuisi riippumatta siitä, ovatko maat Naton jäseniä vai eivät.

STT kertoi viime viikolla, että Britannian lisäksi myös Yhdysvallat, Saksa ja Ranska ovat luvanneet tukea Suomea sotilaallisesti jo ennen Nato-jäsenyyden virallista alkamista. Tämä koskisi tilannetta, jossa tällaiseen tukeen tulisi tarvetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?