Raskas sotilaskalusto herätti hämmennystä Tampereella – upseeri kertoo, mistä on kyse

Maanantaina alkaneeseen maavoimien mekanisoituun Arrow 22 -harjoitukseen saapui kalustoa rautateitä pitkin.

Panssariprikaatin komentaja, eversti Rainer Kuosmanen kommentoi joukkojen siirtymistä Arrow 22 -harjoitukseen maanantaina Twitter-tilillään

4.5.2022 11:35

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa pitkä letka panssaroituja ajoneuvoja kulkee rautatietä pitkin Tampereella. Panssariprikaatin koulutuspäällikkö, everstiluutnantti Kalle Laurilan mukaan kyse on maavoimien mekanisoituun Arrow 22 -harjoitukseen saapuvasta kalustosta. Harjoitus käynnistyi maanantaina Pohjankankaalla Niinisalossa ja Säkylässä.

Laurilan mukaan harjoitukseen saapui kalustoa junalla muun massa sunnuntaina Karjalan prikaatista Vekarajärveltä.

– On ihan normaali menettely meillä, että junia käytetään raskaiden joukkojen siirtymiseen. Junalla on tullut taistelu-, rynnäkkö-, kuljetus- ja pioneeripanssarivaunuja ja niin edelleen.

Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on noin 3 400 henkilöä. Puolustusvoimien mukaan harjoituksessa on mukana noin 150 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa kuten kuorma-autoja ja työkoneita. Harjoitus päättyy ensi viikon perjantaina 13. toukokuuta.

– Juna on kustannustehokas tapa siirtää joukkoja paikasta toiseen.

Lue lisää: Tällaista raskasta kalustoa on saapunut Arrow-harjoitukseen Suomeen

Puolustusvoimien tiedotteen mukaan harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Panssariprikaatista, Porin prikaatista, Karjalan prikaatista, 1. ja 2. Logistiikkarykmenteistä, Utin jääkärirykmentistä, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Maavoimien esikunnasta sekä Maasotakoulun Panssarikoululta. Harjoitukseen liittyy myös Ilmavoimien ja Maavoimien lentotoimintaa.

Harjoituksen johtaja, Panssariprikaatin komentaja eversti Rainer Kuosmanen kertoi maanantaina Twitter-tilillään, että Panssariprikaatin joukot olivat siirtyneet harjoitukseen junalla.

– Panssariprikaatin joukot siirtyvät harjoitukseen perinteisesti junakuljetuksella. Illalla nämä vaunut ovat jo ryhmitysalueellaan Pohjankankaalla, Kuosmanen kirjoitti.

Laurilan mukaan harjoituksen ensimmäiset päivät ovat sujuneet hyvin. Ensimmäiset päivät pitivät sisällään muun muassa alueeseen tutustumista ja joukkojen yhteensopivuuden ja toimivuuden kartoittamista. Kansallisten joukkojen lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Isosta-Britanniasta, Latviasta, Yhdysvalloista ja Virosta.

Varsinaiset simulaattoritaisteluharjoitukset ovat alkaneet tänään keskiviikkona.

– Ulkomaalaiset joukot ovat sopeutuneet hyvin meidän järjestelmiin. Taistelut ovat lähteneet käyntiin tänään kello kahdeksan aikaan aamulla, Laurila kommentoi Niinisalosta käsin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?