Ammattimaiseksi luonnehdittu kannabiskasvatus poiki neljä vuotta vankeutta

Hamppua kasvatettiin hallirakennuksissa teollisuusalueella Keravalla.

3.5.2022 11:59

Laajamittainen kannabiksen kasvatus toi neljän vuoden vankeustuomion Uudellamaalla asuvalle miehelle. Miehellä oli enimmillään käytössä useita hallirakennuksia kannabiksen kasvattamista varten, ilmenee Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiosta.

Rikokset ajoittuvat vuosiin 2017–2020. Käräjäoikeus luonnehtii kasvatustoimintaa ammattimaiseksi.

Käräjäoikeuden mukaan Rasmus Eichenbaum, 35, syyllistyi kahteen törkeään huumausainerikokseen, koska hän kasvatti kannabista myyntitarkoituksessa kahdessa eri hallikokonaisuudessa. Oikeus toteaa, että kummassakin kasvattamossa on käytetty samaa välineistöä.

Oikeus määräsi rikoshyötyä menetettäväksi valtiolle noin 145 000 euron edestä. Poliisi takavarikoi kesäkuussa 2020 Keravalla sijaitsevasta hallista 150 eri kasvuvaiheissa olevaa kannabiskasvia. Poliisi arvioi heinäkuussa 2020, että huumausainetta olisi jo ennen takavarikkoa ehditty kasvattaa ja myydä yli 380 000 euron arvosta.

Eichenbaum teki vuosina 2017–2018 vuokrasopimuksia Keravan Isonkiventiellä hallirakennuksista automaalaamoyrityksensä lukuun. Syyttäjä arvioi hänen aloittaneen hamppukasvien kasvattamisen valmistelun viimeistään marraskuussa 2017, kun hän ryhtyi hankkimaan tietoa hampun kasvatuksesta, kasvatusvälineistöstä ja siemenistä.

Myös Eichenbaumin puolisoa syytettiin törkeästä huumausainerikoksesta tai avunannosta sellaiseen keväällä 2020 eli aikana, jolloin uudempi kannabiskasvattamo Moreenitiellä oli toiminnassa. Hallitila oli vuokrattuna naisen yrityksen lukuun. Tämän syytteen käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?